23 Жовтня 2018
Новини

На Волині через п’янчужок, які дзвонять на «103», швидкої не дочекались 1688 людей

На Волині через п’янчужок, які дзвонять на «103», швидкої не дочекались 1688 людей

Через виклики любителів оковитої медики не тільки втрачають дорогоцінний час на порятунок людей, які справді потребують допомоги, а і ризикують власним життям. Останній яскравий приклад  – прибувши у село на Ковельщині, бригада «швидкої» мусила просити захисту в поліції.

Днями волинські білі халати постраждали, слідуючи клятві Гіппократа. Коли карета швидкої прибула на виклик, медпрацівників побила палицею нетвереза жінка. Про такий обурливий інцидент повідомляє у «Фейсбуку» Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Сталося таке напередодні, 22 жовтня. До центральної оперативної диспетчерської надійшов виклик із села Ковельського району, жінка повідомила, що у її чоловіка «кров’яна рвота». Приїхавши на місце, фельдшер застала таку картину: надворі, поблизу будинку, нетверезі чоловік та жінка голосно з’ясовують стосунки. Фельдшер спробувала встановити, кому ж насправді потрібна меддопомога. П’яний чоловік відмовився від допомоги, а жінка почала голосно лаятись, погрожувати і кидатись камінням. Після того, як чоловік спробував заспокоїти жінку і вибачитись за поведінку дружини, вона вхопила палицю і кинулась на медиків і свого благовірного.

Про ситуацію, яка склалася на місці виклику, фельдшерка була змушена доповісти старшому лікарю ЦОД і викликати поліцію. Патрульні, які приїхали з міста Ковеля на місце події, склали протокол про виклик як завідомо неправдивий.

«На Волині за дев’ять місяців 2018 р. було здійснено 1066 безрезультатних виїздів бригад ЕМД. У Ковельському районі – 121 виїзд. У села, прилеглі до смт Голоби, – 8. За той самий період зафіксовано 1688 випадків смерті громадян до приїзду бригад екстреної медичної допомоги. Варто замислитись: а чи справді тому, хто вживає алкоголь, потрібна медична допомога?!» – у зв’язку із нападом на колег розмірковують у регіональному Центрі екстреної медичної допомоги.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, ковель, поліція, Лікарі
В тему