22 Жовтня 2018
Новини

Супрун «анонсувала» прихід хронічних хвороб восени

Супрун «анонсувала» прихід хронічних хвороб восени

В.о. глави Міністерства охорони здоров'я України Уляна Супрун попередила, що восени українці зіткнуться не лише із застудами.

Супрун повідомила на своїй сторінці у соцмережі, що окрім застудних захворювань, восени погіршується перебіг багатьох хронічних захворювань, зокрема і серцево-судинних.

«Восени на нас «полюють» не лише нежить та застуда, погіршується також перебіг багатьох хронічних захворювань, зокрема серцево-судинних. У багатьох відбувається загострення такого поширеного захворювання як артеріальна гіпертензія — гіпертонічний криз», — написала вона.

З приходом осені українцям, окрім нежиті, загрожує загострення хронічних хвороб

З приходом осені українцям, окрім нежиті, загрожує загострення хронічних хвороб

Як відомо, гіпертонічний криз — це раптове та значне підвищення артеріального тиску від базового рівня. Загрозу здоров’ю та життю несе значне підвищення АТ, яке ускладнюється смертельно небезпечними станами. Зокрема розвиток мозкового інсульту, інфаркту міокарда, набряку легень. Важливо, що не тільки дуже високий рівень артеріального тиску, а й ступінь його зростання може стати причиною розвитку тяжких ускладнень артеріальної гіпертензії.

«Найкращим способом запобігання гіпертонічним кризам — ефективна взаємодія з лікарем. Тільки фахівець може підібрати ефективне лікування, яке допоможе контролювати хворобу. Не менш важливо дотримувати здорового способу життя — відмовитися від куріння та зловживання алкоголем, правильно харчуватися, регулярно займатися фізичними вправами та обмежити сіль у раціоні до 5 г на добу.

Не забувайте самостійно вимірювати тиск, щоби вчасно виявити його зростання і звернутися до лікаря!» — підкреслила в.о. голови МОЗ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун «відмінила» лікувальні властивості цибулі й часнику

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, уляна супрун, хвороби
В тему