22 Жовтня 2018
Новини

Спалили джип Боровика, батька прокурора, якого Луценко називає головою бурштинової мафії (фото, відео)

Спалили джип Боровика, батька прокурора, якого Луценко називає головою бурштинової мафії (фото, відео)

Розплата за злодіяння чи випадковість: у Ківерцях, на Волині, серед ночі запалав джип ківерцівського бізнесмена Володимира Боровика, батька рівненького прокурора, якого вважають начальником бурштинової мафії.

Авто знаходилося на подвір’ї будинку, розрахованого на дві родини.  Близько пів третьої ночі, за показами сусідів, почувся звук вибуху, після чого джип темного кольору запалав. За 10 хвилин на місце інциденту прибули рятувальники, та загасити палаюче авто так і не змогли. За показами очевидців, в машині було багато документів, які згоріли разом з автомобілем.

спалили авто боровика

Як говорять свідки, саме на цьому джипі -  - Subaru Tribeca  - Володимир Боровик того року у селі Княгининок Луцького району збив 35-річну жінку, яка йшла узбіччям траси, разом зі своїм малолітнім сином. Від отриманих травм вчителька Княгининівського ліцею, Світлана Тищенко,  померла на місці.

А Володимир Боровик намагався втекти з місця аварії, та був затриманий через декілька кілометрів. Під час затримання Володимира Боровика, що перебував в стані сильного алкогольного сп’яніння,  чоловік намагався «домовитися» і розповідав про сина-прокурора, хоча Андрій Боровик вже перебував на той момент у СІЗО.

Після смертельного ДТП Боровика взяли під варту. На суді вину визнав. Судом йому було призначено покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі з позбавлення права керування транспортним засобом на три роки.

Проте Володимира Боровика було звільнено від відбування основного покарання через те, що сім’я загиблої не наполягала на суворому покаранні. Тож Боровика зобов’язали протягом трьох років іспитового терміну не вчиняти нового злочину і виконати покладені на нього обов'язки: не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації, повідомляти про зміну місця проживання, роботи та періодично з'являтися для реєстрації.

Сусіди стверджують, що про Володимира Боровика ходять чутки, ніби він ошукував людей, тож має предостатньо ворогів. «Родина ця доволі закрита від людського ока, мало хто знає про них, особливо ні з ким з сусідів не спілкуються. Донька їхня наразі проживає  в Англії, є експертом-мистецтвознавцем, молодший син вивчився на священика, одружився, живе в Луцькому районі».

За словами Андрія Боровика, його старшого сина,  заступника прокурора Рівненської області, родині загиблої Світлани компенсували збитки: двом синам вчительки ліцею купили квартири.

боровик збив насмерть жінку

Цього року, 13 червня Андрій Боровик вийшов на свободу після майже року перебування під арештом. Нагадаємо, що заступника прокурора Рівненської області генпрокурор України, якого затримали 4 липня 2016 року,  Юрій Луценко називав главою бурштинової мафії

Щоб вийти з СІЗО, Андрій Володимирович  вніс заставу в розмірі 1 млн гривень.

За повідомленням СБУ, під час обшуку у Боровика знайшли колекцію дорогих годинників вартістю понад $ 100 тисяч.

бурштиновий прокурор боровик

За даними Єдиного держреєстру Мін'юсту, батько Андрія Боровика Володимир - підприємець, що займається вантажоперевезеннями, оптовою торгівлею деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням. Дружина Володимира Боровика Галина також займається підприємницькою діяльністю - обидва були засновниками фірми Тесляр.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, боровик, світлана тищенко, рівненський прокурор
В тему