20 Жовтня 2018
Новини

«Сам ти розкольник!»: Гундяєв визнав Вселенського патріарха розкольником

«Сам ти розкольник!»: Гундяєв визнав Вселенського патріарха розкольником

Російська православна церква офіційно оголосила Константинопольського патріарха Варфоломія розкольником.

Про це повідомляє російське видання «Лента.ру».

Російська православна церква (РПЦ) постановила, що Константинопольський патріарх Варфоломій є розкольником. Таку заяву зробив в ефірі пропагандистського телеканалу «Росія-24» голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського патріархату митрополит Волоколамський Іларіон.

«Тим фактом, що Константинопольський патріарх визнав розкольників (тут «прес-аташе» Кирила Гундяєва мав на увазі, звісно, українців і надання нашій державі Томосу), він сам приєднався до розколу. Так діють церковні канони », – пояснив Іларіон (в миру Олександр Волков; на фото).

Напередодні, 19 жовтня, Архієрейський синод Російської православної церкви за кордоном (РПЦЗ) підтримав позицію РПЦ і оголосив про розрив євхаристійного спілкування зі Вселенським патріархатом, визнавши рішення останнього недійсними і звинувативши у «спотворенні концепції істинного православ’я». І все через те, що Україна невдовзі отримає автокефалію.

При цьому Константинополь у свою чергу в зверненні екзархату російських парафій у Західній Європі до пастви оголосив, що продовжить спілкування з РПЦ, і підкреслив, що в його парафіях можуть молитися і відвідувати таїнства всі православні віруючі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, релігія, томос, москва, Політика
В тему