18 Жовтня 2018
Новини

Синоптики радять «годувати котів», бо наближається похолодання

Синоптики радять «годувати котів», бо наближається похолодання

Синоптик Наталка Діденко попереджає українців, що з приходом вихідних слід готуватися до похолодання.

Укргідрометцентр прогнозує, що у п’ятницю, 19 жовтня, погода ще радуватиме теплом і зігріватиме сонечком, а вже з суботи прийдуть дощі і суттєво похолодає. Дощова осінь «накриє» половину областей, починаючи із Заходу.

19 жовтня синоптики обіцяють від +5-8 вночі до +18-20 градусів вдень, без опадів. 20 жовтня температура повітря вдень опуститься до +13-15 на заході і півночі, до +17-19 на сході і півдні, вдень по всій території буде хмарно, без опадів. 21 жовтня на заході, півночі і сході країни почнуться дощі, у центрі та на півдні буде хмарно з проясненням. На заході та півночі вночі +4-7 градусів, вдень – +11-13, на сході вночі +6-8, вдень +13-15, у центрі та на півдні вночі +6-10, вдень +12-17.   

Синоптик Наталка Діденко розповіла на своїй сторінці у Фейсбуці, що у п’ятницю, 19 жовтня, буде «чи не останній день аж такого теплого та сонячного повітря… 21 жовтня на Заході України вже можна буде понюхати перше справжнє повітря зрілої осені – похолодає, збільшиться хмарність та навіть на Закарпатті та навколо гір можливі скромні перші дощі», — прогнозує синоптик.

Тож, за словами Діденко, «наступного тижня можна сміливо турбувати комунальників», щоб розпочинали опалювальний сезон, тому що з вівторка середня температура повітря може знизитися до +8 градусів і нижче. А ближче до наступних вихідних стане ще холодніше.

«І якщо комунальники баритимуться, варто вже сьогодні, коли так тепло і сонячно, подумати про джерела додатково тепла. Це можуть бути чи ковдри, чи обігрівачі, чи товсті шкарпетки чи більше годувати кота для підвищеної пухнастості», — жартує синоптик.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, прогноз погоди
В тему