16 Жовтня 2018
Новини

Вілкул залишився недоторканним

Вілкул залишився недоторканним

Сьогоднішнє голосування про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від «Опозиційного блоку» Олександра Вілкула Верховна Рада таки провалила. «За» проголосували усього 137 депутатів за необхідного мінімуму 226.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій назвав таке рішення депутатів «лукавством».

«І кожна фракція, і депутат повинні нести відповідальність за ті рішення, які ми ухвалюємо в парламенті. Я вважаю, що відбулося лукавство перед нашими виборцями і перед нашою громадою», - заявив Парубій.

Результати голосування: у фракції «БПП» проголосували лише 46 із 135 народних депутатів, «Народний фронт» - 36 із 80, «Самопоміч» - 18 із 25, Радикальної партії - 9 із 20, ВО «Батьківщина» - 5 із 20. У повному складі не голосували «Опозиційний блок», групи «Воля народу» та «Відродження».

Результати голосування за притягнення до кримінальної відповідальності Олександра Вілкула

Нагадаємо, на парламентських виборах практично всі політичні сили обіцяли скасувати депутатську недоторканність, але до цього часу відповідні зміни до Конституції остаточно не внесені.

А, подання генпрокурора Юрія Луценка грунтувалося на обвинуваченнях у тому, що у 2011 році Вілкул, будучи головою Дніпропетровської облдержадміністрації, незаконно перевів землі колективної власності у користування Орджонікідзевського ГОКу під розробку кар'єра та приватній фірмі «Арт Ленд».

У обвинуваченні йдеться, що Вілкул знищив частину землі сільськогосподарського призначення і завдав державі шалених збитків на понад 5 мільйони гривень.

У відповідь на хвинуваченяя сам Вілкул заявив, що справа проти нього сфабрикована.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, кримінал, олександр вілкул, вру
В тему