16 Жовтня 2018
Новини

Пальне у Горохові - дорожче, ніж в Києві: люди продовжують блокувати заправки (фото)

Пальне у Горохові - дорожче, ніж в Києві: люди продовжують блокувати заправки (фото)

Жителі Горохівщини кардинально налаштовані проти несанкціонованого підвищення цін на пальне, і сьогодні, 16 жовтня, активісти вкотре блокували роботу АЗС в місті.

Біля двох десятків авто з 9 ранку забарикадували в’їзд до заправки WOG, що у центрі міста Горохів. Ще дві, одна з яких – на в’їзді до міста, – теж перекрили. Причина – терпець людей увірвався через завищення цін на пальне. Люди розповідають, у Горохові воно на 3-5 гривень за літр дорожче, ніж у Луцьку, Берестечку та навіть Києві.

Чому така монополія, не береться говорити навіть міський голова Віктор Годик. Посадовець каже: сам підтримує мітингувальників і виступає проти підвищення цін, однак, вплинути на ситуацію нібито не може.

«Стосовно останньої постанови, яка приймалася щодо відрахування акциз, я не знаю, у чому причина, але Кабмін так встановив, що в  Горохові найменший коефіцієнт відрахування. В нас найменший в області коефіцієнт відрахування. Тобто, ціна на пальне росте, а податки заправки платять мізерні. Тут тільки потрібно звертатися до Гройсмана», - каже міський голова.

Міський голова Горохова Віктор Годик

Міський голова Горохова - Віктор Годик

Тепер фактично аграрний район Волині не може нормально функціонувати через космічну вартість пального. Однак, активісти налаштовані рішуче. Якщо ціни не почнуть знижуватися, люди, окрім безпосередньо блокувань заправок, готові перекрити трасу Луцьк-Львів.

Варто зауважити, що сьогодні, на початку блокування заправки WOG ціну на пальне демонстративно знизили аж… на 50 копійок. Поміж тим, за словами самих горохівчан, оптимальне зниження ціни на пальне – мінус 5 гривень за літр. Тому, аби такі акції були результативними і не були поодинокими, горохівчани просять усіх співвітчизників проводити такі ж дії по боротьбі з монополіями АЗС у своїх містах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцьк підтримав акцію «Бойкот_ціні_на_пальне» (відео)

Ціни на бензин у Горохові

Мітингувальники на заправці у Горохові

Мітингувальники на заправці у Горохові фото 1

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, горохів, бензин, ціни, заправка, мітинги, Фото
В тему