16 Жовтня 2018
Новини

Лучани отримають тепло в домівки після серйозного похолодання

Лучани отримають тепло в домівки після серйозного похолодання

У чотирьох українських містах – Києві, Львові, Вінниці та Броварах на Київщині – вже офіційно розпочався опалювальний сезон. Щоправда, тепло там подають переважно до дитсадків, шкіл, поліклінік, лікарень, закладів культури.

Загалом, опалювальний сезон в Україні офіційно стартував 15 жовтня. Проте, відповідно до правил, місцеві органи влади ухвалюють рішення про запуск опалення після того, як надворі протягом трьох днів поспіль середня температура повітря становитиме менше 8 градусів тепла.

Зокрема, як поінформували у ДКП «Луцьктепло», теплі дні та комфортна для середини осені температура пригальмували темпи підготовки до опалювального сезону.

Наразі активно завершуються роботи щодо реконструкції тепломереж та котелень, і проводяться інші заходи з підготовки об’єктів підприємства до роботи в осінньо-зимовий період.

Що стосується Луцька, то як зазначили у відомстві, розпорядження про початок опалювального сезону 2018-2019 років у м. Луцьку готується для розгляду виконавчим комітетом Луцької міської ради 17 жовтня.

«Швидше за все в розпорядженні не зазначатиметься конкретна дата початку опалювального сезону. Орієнтуватимемося на кліматичні умови», -  зазначає головний інженер ДКП «Луцьктепло» Володимир Біньковський.

Він також  додав, шо  багатьох зараз цікавить питання забезпечення теплом навчальних, медичних та соціальних закладів.

«Ми не приймаємо рішення про забезпечення їх теплоносієм. Перш за все від адміністрації даних закладів має надійти відповідне звернення. Після цього, якщо на об’єкті справний прилад обліку теплової енергії (повірений та прийнятий в експлуатацію), а також є технічна можливість – ДКП «Луцьктепло» здійснює кроки для забезпечення закладу теплоносієм. Таких звернень ми поки що не отримували», - повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львів’янам уже включили тепло

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, луцьктепло
В тему