16 Жовтня 2018
Новини

У Луцьку мізкували, як поділити гроші на «округи без депутатів»

У Луцьку мізкували, як поділити гроші на «округи без депутатів»

Депутати Луцької міської ради вкотре зібралися у стінах мерії, аби розподілити 1 мільйон 200 тисяч гривень на програму «Округи без депутатів».

Про це йшлося під час засідання комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

За словами голови комісії Андрія Козюри, до 1 вересня представники від кожного округу подавали заявки до Луцької міської ради. Серед побажань мешканців: облаштування спортивних та дитячих майданчиків, ремонт прибудинкових територій, ремонт фасадів будинків, дахів, капітальні ремонти. Головна умова - вартість робіт не повинна перевищувати – 100 тисяч гривень. Проте, більшість із заяв, потребують на витрати значно більших коштів. Така ситуація викликала жваве обговорення серед членів комісії.

На засідання також прийшли і голови ОСББ міста. Чимало з них говорили про встановлення дитячого та спортивного обладнання та облаштування спеціальних ігрових майданчиків.  Люди почали розповідати, що дитячі майданчики, які знаходять на території, перебувають у дуже жахливому стані, потребують заміни. Дехто наголошував  і на цілковитій відсутності дитмайданчиків, та зауважували, що малеча змушена ходити гратися у сусідні двори.

Депутат Сергій Балицький висловив думку про те, що потрібно облаштовувати нормальні майданчики, повноцінні, можливо і один на декілька дворів, а не встановлювати по одній гойдалці і пісочниці, але в кожному.  Його підтримав і обранець громади Микола Яручик. Він наголосив, що «однією булкою всіх не нагодуєш». На кожен округ є лише 100 тисяч гривень, а заявки надходили на 490 тисяч гривень, на 350 тисяч, тому потрібно добре обдумати і прийняти виважене рішення, що і в якому дворі встановлювати. 

Голова комісії Андрій Козюра висловив думку про те, що щоб прийняти якесь конкретне рішення потрібно виїжджати в кожен двір і дивитися, оцінювати ситуацію.

«Потрібно дивитися на власні очі. Я переконаний, що у деяких дворах є майданчики, тим більше перебувають вони в хорошому стані. Думаю також, що є двори, де взагалі немає місця де ставити спортивне та дитяче обладнання», - зазначив депутат.

Голови ОСББ почали запевняти депутатів, що кожен двір потребує облаштування території для забав для малечі. Дехто обурювався тим, що депутати навмисно затягують усе, аби не виділити цих грошей, адже до зими лишається обмаль часу і в холодний період  ці майданчики не будуть такими актуальними.

На що Андрій Козюра сказав, що гроші потрібно освоїти до кінця цього року. Так, що майданчики будуть встановлені у будь-якому разі.

«Ми самі зацікавлені освоїти ці кошти до початку року. А щодо того, що вже запізно облаштовувати зону для забав, то діти зможуть повноцінно розважатися  на них весною наступного року», - наголосив він.

У підсумку, члени комісії вирішили від завтра розпочати «інспекцію» дворів та завершити огляд наявних у них дитячих майданчиків до кінця тижня. Потому знову планують зібратися і вже розглядати питання конкретно по тому чи іншому двору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині з порушеннями укладено договіри на поставку продуктів харчування для закладів освіти

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, гроші, луцька міська рада, гроші, депутати
В тему