12 Жовтня 2018
Новини

Нова небезпека: Facebook без згоди батьків збирає дані про дітей

Нова небезпека: Facebook без згоди батьків збирає дані про дітей

Коаліція груп із захисту прав дітей звинувачують в тому, що Facebook порушує федеральний закон, оскільки не отримує згоди батьків про збір даних через мобільний додаток Messenger Kids.

Як зазначають ЗМІ, цей додаток не відповідає вимогам закону, оскільки не намагається гарантувати, що особа, яка створює обліковий запис для дітей і дає згоду на збір даних, є фактичними батьками. Насправді, хтось може створити абсолютно новий, вигаданий аккаунт і відразу ж підтвердити дані дитини.

Натомість, у компанії Facebook заявили, що не показує рекламу на Messenger Kids і не збирає дані для маркетингових цілей, хоча збирає деякі дані, які, за її словами, необхідні для запуску служби.

Примітно, що Facebook запустив Messenger Kids в грудні минулого року в iOS і з тих пір месенджер розширився до пристроїв Android і Amazon і вийшов за межі США.

Він призначений для дітей молодше 13 років, у яких технічно не може бути акаунтів Facebook, хоча насправді таких акаунтів досить багато.

У компанії кажуть, що за допомогою Messenger Kids батьки можуть здійснювати «м'який» контроль за своєю дитиною. Їх чадо не зможе самостійно додавати друзів - це буде відбуватися тільки за згодою мами чи тата. Також батьки будуть бачити все листування і повний список людей, з якими спілкується дитина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Секс продає»: харківських рекламників покарали за напівоголених жінок

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, технології, facebook, діти, Надзвичайні події
В тему