12 Жовтня 2018
Новини

У Київському патріархаті закликали готуватися до Надзвичайного Об'єднавчого Собору

У Київському патріархаті закликали готуватися до Надзвичайного Об'єднавчого Собору

У заяві, оприлюдненій сьогодні, 12 жовтня, Київський Патріархат закликає ієрархів УАПЦ і залучених у процес єднання ієрархів Московського Патріархату в Україні приступити до підготовки Надзвичайного Об'єднавчого Собору.

«Київський Патріархат закликає ієрархів УАПЦ та залучених до процесу єднання ієрархів Московського Патріархату в Україні приступити до підготовки Надзвичайного Об’єднавчого Собору. Завданням цього Собору є затвердити рішення про церковну єдність, обрати Предстоятеля єдиної помісної автокефальної УПЦ, який від її імені одержить Патріарший і Синодальний Томос про автокефалію УПЦ», - йдеться у заяві.

Також, Київський Патріархат закликає єпископат, духовенство та вірних УАПЦ, як і єпископат, духовенство та вірних Московського Патріархату, підтримати процес об’єднання українського православ’я.

«Процес об’єднання українського православ’я повинен відбуватися добровільно, мирно та без примусу, кожен член Церкви, як і кожна громада мирян чи ченців матимуть право вільно обрати центр свого церковного підпорядкування – належати до Української чи до Російської Церкви», - зазначено у заяві.

При цьому, Російська Православна Церква в Україні «буде рівноправно співіснувати з усіма іншими Цервами і релігійними організаціями, як це гарантовано Конституцією та законами нашої держави і міжнародним правом».

Святійший Патріарх Філарет також закликав молитися за всіх, хто працює для досягнення єдності українського православ’я і проголошення Томосу про автокефалію УПЦ.

Нагадаємо, 11 жовтня, Синод Вселенського патріархату прийняв рішення надати Томос про автокефалію православній церкві в Україні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, томос, релігія, церква
В тему