3 Жовтня 2018
Новини

Податкова «накрила» шахрайські махінації Дональда Трампа

Податкова «накрила» шахрайські махінації Дональда Трампа

Державна податкова служба штату Нью-Йорк розслідує інформацію, викладену у вичерпному розслідуванні Нью-Йорк Таймс у справі Дональда Трампа та його ділових стосунків із сім'єю.

Повідомляє cnbc.com.

«Таймс» повідомив, що Трамп та його сім'я «здійснили випадки прямого шахрайства», щоб перевести мільйони доларів з імперії нерухомості батька президента, Фреда Трампа, до своїх дітей, не сплативши відповідні податки.

«Податковий департамент розглядає твердження в статті NYT і рішуче здійснює всі відповідні можливості для розслідування», - сказав представник Департаменту з питань оподаткування та фінансів штату Нью-Йорк в електронному листі до CNBC.

У своєму виступі в «Таймс» адвокат Трампа Чарльз Хардер заперечив будь-які звинувачення у шахрайстві та ухиленні від сплати податків, заявивши, що «факти, на які «The Times» спирається у своїх твердженнях, є надзвичайно неточними».

Прес-секретар Білого дому Сара Хакабі Сандерс у своїй відповіді до «Таймс» підтримала інформацію Трампа про його багатство, повторюючи історію, що він отримав кредит у розмірі 1 мільйон доларів від свого батька і повернув його назад. Трамп неодноразово казав, ще у статусі кандидата в президенти, що отримав «дуже маленький» кредит у розмірі 1 мільйон доларів від свого батька. Але розслідування газети виявило, що Трампом насправді було позичено як мінімум 60,7 мільйонів доларів.

У статті стверджується, що сім'я Трампа здійснила «випадки прямого шахрайства», коли сам президент отримує сьогодні еквівалент 413 мільйонів доларів США за нерухоме майно його батька, повідомляє «Таймс», цитуючи 100 тисяч документів та інтерв'ю з колишніми партнерами по сім'ї.

Тим часом, Державна податкова служба вже розслідує благодійність президента, зокрема Фонд Трампа, на тлі позовної справи прокурора штату Нью-Йорк, штат Нью-Йорк, Барбари Андервуд проти фонду, а також самого Трампа, стверджуючи, що він порушив державний і федеральний закон шляхом неправильного управління благодійністю.

Генпрокуратура відмовилася коментувати цю інформацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп одним-єдиним твітом обвалив російський рубль

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, сша, дональд трамп, податки
В тему