1 Жовтня 2018
Новини

Чи зросте ціна на газ для українців у жовтні

Чи зросте ціна на газ для українців у жовтні

Ціна на газ для українців у жовтні зросте не з першого числа, а з середини місяця. Відповідне рішення було ухвалено на «таємному» засіданні уряду.

Кабінет міністрів продовжив дію спеціальних зобов'язань (PSO) із продажу природного газу для потреб населення і теплокомуненерго (ТКЕ) за зниженою ціною до 18 жовтня. Повідомив сьогодні прес-секретар прем'єр-міністра Володимира Гройсмана Василь Рябчук, пише Економічна правда.

«Продовжили PSO до 18 жовтня», - повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали період введення абонплати за газ
Варто зазначити, що жодних повідомлень про проведення відповідного засідання ані на сайті Кабміну, ані на сторінках уряду в соцмережах не було, тому ЗМІ охрестили його як «таємне».

Нагадаємо, Україна в рамках співробітництва з Міжнародним валютним фондом зобов'язалася відмовитися від PSO і перейти до ринкових цін, проте влітку та восени 2017 року відмовилася від їх виконання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кабміні видали постанову: не поставив лічильник на газ - субсидії не побачиш
Наразі питання цін на газ для населення є ключовим для відновлення фінансування з боку МВФ.

Раніше глава правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв розповів, що Уряд України на переговорах з МВФ досяг принципової домовленості про поступове підвищення ціни газу до рівня імпортного паритету до 2020 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На скільки може подорожчати блакитне паливо

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, газ, тарифи, опалення
В тему