27 Вересня 2018
Новини

У Чернівцях «ненароком» зникло відео з реєстратора копів, які на смерть збили хлопця

У Чернівцях «ненароком» зникло відео з реєстратора копів, які на смерть збили хлопця

У Чернівцях зник відеозапис, який міг стати ключовим доказом у розслідуванні кримінального провадження щодо співробітників поліції, які спричинили смертельну ДТП. Ішлося в сюжеті ТСН

Сьогодні, 27 вересня, під стінами поліції міста Чернівці пікетували городяни, вимагаючи від правоохоронців не приховувати докази резонансної ДТП із участю патрульних, які вчинили смертельний наїзд на 28-річного Костянтина, уродженця села Горбова Герцаївського району Буковини . Чернівчани, побоюючись, що справу, в якій фігурують колеги, у правоохоронних органах «замнуть», неодноразово пікетували під будівлею Головного управління Нацполіції у Чернівецькій області.

Нагадаємо, півтора тижні тому у Чернівцях патрульний автомобіль на «зебрі» на смерть збив молодого хлопця. Свідчення очевидців і «копів» кардинально різняться. Свідки кажуть, що водій намагався втекти з місця події. Прояснити усе могло би відео з реєстратора службового авто людей у погонах, які допустили наїзд на пішохода. Утім, відеодоказ… зник. Точніше, його не існувало, переконує тутешнє поліційне начальство.

«Несподівано» виявилося, що запису відеорестратора, встановленого у службовому авто, за 16 вересня, коли сталася трагедія, просто не існує: мовляв,  пристрій відеореєстрування ситуації на дорозі був вимкнений, бо… поліціянти підзаряджали свої мобілки.

«Замість увімкнути реєстратор, заряджали мобільний», – повідомив учасниками сьогоднішнього протесту очільник міської патрульної поліції.

Пояснення головного копа міста Артура Шкроба розлютило людей ще більше. «Жоден патрульний поліцейський відеоз моментом дорожньо-транспортної пригоди з реєстратора не видаляв. Крапка. Він був вимкнений, тому що на момент до зарядки був під’єднаний інший пристрій. Мобільний телефон».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, дтп, поліція, резонанс, чернівці
В тему

Останні матеріали