27 Вересня 2018
Новини

Перинатальний центр у Луцьку не «запускають» через відсутність керівника

Перинатальний центр у Луцьку не «запускають» через відсутність керівника

Голова Волинської облради Ігор Палиця назвав причини, з яких відкриття перинатального центру в Луцьку вкотре відкладається.

Про це йшлося 26 вересня під час прямого ефіру на телеканалі «Аверс», де голова облради відповідав на питання журналістів.

Ігор Палиця зазначив, що перинатальний центр повністю готовий до роботи уже два місяці тому. На підготовку перед запуском медзакладу облрада виділить ще 2,5 мільйони гривень.

«Це специфічні роботи, які мають виконувати тільки ліцензійні компанії. Але перинатальний центр з’єднаний з дитячою обласною лікарнею переходом через неонатальний центр. Ремонт зробили тільки на другому поверсі, де є перехід, а перший і третій поверхи неонатального центру - в жахливому стані. І про це ніколи ніхто не говорив. Сьогодні уже проходить експертизу проект про ремонт цих поверхів, і він потребує ще десь 21 мільйона гривень. Але це не заважає відкрити перинатальний центр вже сьогодні. Проблема зовсім у іншому. Управління охорони здоров’я ще не запропонувало керівника. Зараз іде процес укомплектації робочого персоналу у цей медзаклад. Сьогодні лікарі і медсестри звільняються і їдуть за кордон, тому знайти людей – проблема. Як обіцяє Ващенюк – керівник управління охорони здоровя, в лютому-березні центр врешті-решт зможуть запустити», - розповів Палиця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кому вигідно, щоб Луцьк був без мера?

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, ігор палиця, луцьк, перинатальний центр
В тему