27 Вересня 2018
Новини

Із «Волиньгазу» масово звільняються працівники

Із «Волиньгазу» масово звільняються працівники

Із початку цього року із ПАТ «Волиньгаз» звільнилося 116 працівників.

Про це стало відомо під час час прес-конференції у ПАТ «Волиньгаз».

За словами голови правління ПАТ «Волиньгаз» Мирослава Короті, країна загалом, та Волинська область, зокрема, «стоїть на початку опалювального сезону».

«В період, коли зростає навантаження на мережі, зростає рівень відповідальності компанії перед людьми, ми стикнулися із складною ситуацією -  відтоком професійних кадрів. Причиною такого явища стало те, що ось уже два роки державний регулятор НКРЕКП не переглядав тарифи на підняття заробітної плати», - зауважив Коротя.

Він сказав, що неодноразово зверталися із проханням про надання можливості збільшити заробітну плату у державні відповідні структури, проте вони надсилають лише «страшні відписки».

«Держава нас не чує, а наші працівники мають свої сім'ї, які потребують нормального фінансового забезпечення. Від нас ідуть висококваліфіковані кадри. Трудовий стаж декого із працівників, які звільнилися сягав 30 років роботи на нашому підприємстві. Мало того, що люди звільняються цілими родинами. Вони їдуть закордон, де за їхній кваліфікаційний рівень платять у десятки разів більше грошей, ніж вони отримували у нас. Робота з газовим обладнанням – досить складана, та потребує спеціального навчання. Зараз ми змушені брати людей на мінімальну заробітну плату. Безкоштовно їх навчати упродовж двох років. А далі людина, котру ми навчили і вона здобула певний досвід – знову ж таки звільняється з «Волиньгазу», - пояснив ситуацію, що склалася на підприємстві голова правління.

Також він зауважив, що якщо ситуація із масовим відтоком кадрів не зміниться, то це призведе до труднощів з утриманням газопроводів у належному стані.

Мирослав Коротя розповів, що працівники «Волиньгазу» отримують заробітну плату майже на 40% меншу, ніж ті, хто працюють у промисловому комплексі області.

«Середня заробітна плата у нас становить – 6630 гривень, якщо відняти відрахування, то працівник отримує 5340 гривень. В той час, як середня зарплата працівника промисловості складає 8641 гривню», - сказав він.

У зв’язку із такою ситуацією, профспілка працівників газових господарств хоче організувати мітинг у Києві. Зібратися у столиці планують 2 жовтня.

Мирослав Коротя висловив думку, що для того аби заробітна плата працівника зросла до 10 тисяч гривень, необхідно всього лиш додати 33 копійки до тарифу на транспортування газу.

Голова правління наголосив, що сьогодні не йде мова про підвищення ціни на газ для населення, а лише про перегляд тарифу.

За його словами, «Волиньгаз» проти підняття ціни на газ для населення, за умови, якщо не буде введена монетизація субсидій.

«Якщо цього не трапиться, то підвищення ціни на газ буде «мильною булькою», яка призведе до того, що люди взагалі перестануть платити за газ», - зауважив Мирослав Коротя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр соцполітики не готовий говорити про субсидії, бо не знає ціни на газ

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, волиньгаз, персонал, звільнення
В тему