26 Вересня 2018
Новини

«Український наркотик» став синтетичним: винайшли штучне сало

«Український наркотик» став синтетичним: винайшли штучне сало

Свинки у хлівах зітхнули з полегкістю: сумські учені розробили синтетичне сало. Пише видання «Сегодня».

Вітчизняні учені виготовили синтетичний аналог улюбленого продукту нації – штучне сало. З огляду на те, як із початку року подорожчав бутерброд із сальцем «український салбургер», – новина дуже втішна.

Спосіб вирощувати «здорове» сало без свиней знайшли в Сумському аграрному університеті. Штучний салозамінник вигадали студенти під керівництвом доцента кафедри харчування Дмитро Бідюк. Інгредієнти виявилися найпростішими – рослинна олія і желатин.

Свій винахід учений називає «здоровою альтернативою» жирного свинячого сальця. На відміну від оригіналу, аналог не містить шкідливих речовин тваринного походження. Тут уже і українці-вегетаріанці зможуть відвести душу!

В університеті запевняють, що навіть найвибагливіші гурмани і поціновувачі народної кухні не в змозі відрізнити синтетичне сало від справжнього шпику.

«Наше сало – здорова альтернатива звичайному. Крім того, штучне сало ми можемо робити будь-яких смаків: звичайне солене, з перцем та іншими спеціями. Кисле, солодке, різної жирності», – перераховує переваги свого їстівного винаходу Дмитро Бідюк.

Також у лабораторії прогресивного вишу працюють над виготовленням їстівного целофану, щоб поставити крапку у глобальній проблемі пластикових торбинок, які засмічують довкілля.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, наука, винахід
В тему