26 Вересня 2018
Новини

Чому бісяться московські попи?

Чому бісяться московські попи?

Українська православна церква Московського патріархату (УПЦ МП) вимагає, щоб призначені Вселенським патріархатом екзархи із США та Канади, покинули Україну.

Призначення в Україні екзархів Вселенського патріархату, архієпископа Данила Памфілійського із США та єпископа Іларіона Едмонтонського з Канади, було «грубим втручанням» у справи церкви та порушенням її канонічної території, а їхня діяльність «порушує міжконфесійний мир», вважають в Українській православній церкві Московського патріархату. Пише 24tv.ua.

Як йшлося на засіданні Синоду церкви 25 вересня, «екзархи» Константинопольського патріархату повинні покинути канонічну територію Української православної церкви».

Також в УПЦ МП заявили, що призначення екзархів було «грубим втручанням» у справи церкви та порушенням її канонічної території, а їхня діяльність «порушує міжконфесійний мир».

«Єпископат УПЦ повинен призупинити спільні служіння з ієрархами Константинопольського патріархату», – додали у прес-службі УПЦ МП.

Нагадаємо, 19 квітня Верховна Рада України проголосувала за постанову про звернення президента до Вселенського патріарха Варфоломія з проханням надати Томос про автокефалію православної церкви в Україні.

Відтак, 2 вересня Архієрейський собор прийняв рішення, що Константинопольський патріархат може надавати автокефалію без погоджень з іншими церквами.

Через п’ять днів у рамках підготовки до надання автокефалії православній церкві в Україні Вселенський патріархат призначив своїми екзархами в Києві архієпископа Данила Памфілійського із США та єпископа Іларіона Едмонтонського з Канади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія атакує українську церкву

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, релігія, церква
В тему