21 Вересня 2018
Новини

В Україні хочуть відмінити водійські права

В Україні хочуть відмінити водійські права

З'явилася інформація про те, що в Україні стане можливим керувати транспортним засобом, не маючи при собі ні водійського посвідчення, ні документів на авто.

Про це своїй сторінці в Facebook повідомив правозахисник, фахівець з питань законодавчого забезпечення безпеки дорожнього руху Володимир Караваєв.

«Депутати хочуть спростити керування транспортним засобом шляхом скасування вимоги для громадян України мати водійське посвідчення, реєстраційний документ на транспортний засіб і страховий поліс. Ідентифікація водія поліцейським має здійснюватися на підставі усної інформації від нього», - пише юрист.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усі хитрощі розмитнення «євроблях» згідно з новими законами.

Але при цьому Караваєв зазначив, що водій повинен «чітко та зрозуміло назвати своє прізвище, ім’я, по батькові, повну дату народження та/або номер договору страхування… для перевірки поліцейським даних з відповідної бази».

Також у дописі зазначено, що у рразі, якщо водій цього не зробить «його очікує штраф у розмірі 425 грн. А якщо поліцейський буде не в змозі встановити особу (зокрема через нечітку або незрозумілу мову), – водія можна затримати, провести особистий огляд включно із речами та документами, тимчасово затримати його транспортний засіб або відсторонити водія від керування транспортним засобом».

У коментарях під під дописом користувачі мережі активно обговорюють таку ініціативу. Одні кажуть, що таке нововведення лишень підсилить корупцію, інші – у світ така практика вже є.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закон про «євробляхи»: батіг чи пряник для власників авто.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, закон, депутати
В тему