16 Вересня 2018
Новини

Кількість жертв урагану «Флоренс» зросла до 14. Серед них дитина

Кількість жертв урагану «Флоренс» зросла до 14. Серед них дитина

Сполучені Штати потерпають від стихії небаченої сили.

Штат Північна Кароліна постраждав від рекордної кількості опадів і нищівних повеней через ураган «Форенс», якому спершу було надано першу категорію руйнівної сили. А потім понижено ранг до тропічного шторму. Видання «Нью-Йорк Таймс» опублікувало відео, яке показує, як виглядало буйство стихії і з землі, і з висоти пташиного польоту.

Навіть незважаючи на те, що шторм дещо ослабнув і «сухі» проміжки без дощу стали тривалішими, кількість жертв «Форенс» усе одно продовжує рости. Ріки повиходили з берегів. Затопивши добру половину штату. Ураган убив щонайменшу 14 людей, тоді як кілька годин тому повідомлялося про цифру, на одну жертву меншу.

Ураган Флоренс

У неділю, 16 вересня, в місцевості, яка терпить лихо, відкрили десятки притулків, які тепер переповнені людьми, що утекли від шторму, тікаючи поперед нього. А також сотні американців були евакуйовані з власних будинків рятувальниками на човнах та вертольотах.

У неділю були відкриті десятки притулків, наповнені людьми, які бігли попереду шторму, а деякі сотні людей більше евакуювали зі своїх будинків рятувальниками на човнах та вертольотах.

Люди тікають від урагану

Тим часом шторм далі суне на південь, у напрямку столиці Південної Кароліни міста Шарлотта і населених пунктів штату Нью-Йорк.

Тим часом опади в Північній Кароліні вже побили державний рекорд, за попередніми звітами Національної служби погоди. До полудня суботи рівень у більш ніж 30 дюймів зафіксували у Свансборо, попередня максимальна позначка у 24 дюйми був досягнута в 1999 році, коли штат потерпав від  урагану «Флойд».

Останніх два смертельні випадки були зареєстровані в Південній Кароліні, тож  станом на ці хвилини шторм убив як мінімум 14 людей у Сполучених Штатах. Серед загиблих – мати та дитина, на будинок яких у Вілмінгтоні упало дерево. Також – 61-літня Амбер ДавнЛі, автомобіль котрої на дорозі в Юніон Каунті привалило дерево. Це теж Південна Кароліна. Три людини в окрузі Даплін у Північній Кароліні. І пара, яка загинула у сімейному домі в окрузі Камберленд, штат Нью-Йорк.

Руйнування. Ураган Флоранс

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, сша, ураган, Надзвичайні події
В тему