13 Вересня 2018
Новини

Дітям без прививок заборонено відвідувати шкільні та дошкільні заклади

Дітям без прививок заборонено відвідувати шкільні та дошкільні заклади

Міністерство охорони здоров’я надало офіційний лист головам обласних державних адміністрацій про неможливість допуску невакцинованих дітей до навчальних закладів.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я.

Згідно з законом, відвідувати державні заклади освіти можуть лише ті діти, які отримали щеплення за Календарем профілактичних щеплень, або у дитини є медичні протипоказання до вакцинації (ст. 15 Закону України “Про захист населення від інфекційних хвороб”).

Невакциновані діти не можуть відвідувати школи та дитячі садки.

Невакциновані діти не можуть відвідувати школи та дитячі садки.

Спеціальна лікарсько-консультативна комісія може прийняти рішення щодо заборони відвідування дитиною без профілактичних щеплень навчального закладу, зокрема, у разі ускладнення епідемічної ситуації.

“Лікарсько-консультативна комісія може прийняти рішення щодо заборони відвідування дитиною без профілактичних щеплень навчального закладу, наприклад - у разі ускладнення епідемічної ситуації. У таких випадках питання щодо форм здобуття освіти такими дітьми вирішують місцеві органи освіти”, - повідомили у МОЗ.

Також в листі наголосили, що в Україні спостерігається спалах кору. З початку 2018 року зафіксовано майже 30 тисяч випадків захворювання і 13 смертей.

Представники МОЗ також наголосили, що на сьогодні в Україні є достатня кількість ефективних, якісних, безпечних та прекваліфікованих ВООЗ вакцин, щоб охопити щепленнями всі вікові групи, які цього потребують.

«До 6 років діти повинні отримати щеплення  проти гепатиту В, туберкульозу, кору, паротиту, краснухи, дифтерії, правця, кашлюку, поліомієліту та Хіб-інфекції. У 6-річному віці проводиться ревакцинація проти дифтерії, правця, поліомієліту, кору, краснухи та паротиту”, - поінформували у МОЗ.

Варто нагадати, що Україна має найнижчий у світі рівень імунізації. Це означає, що до нас безперешкодно заходять давно забуті хвороби.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, україна, щеплення, діти
В тему