9 Вересня 2018
Новини

5G уже в розробці: коли його обіцяють українцям

5G уже в розробці: коли його обіцяють українцям

Середня швидкість 5G сягатиме 10 Гбіт/с.

Після запуску 4G у світі почали готуватися до впровадження наступного покоління мобільного зв'язку - 5G. У деяких країнах вже навіть встигли роздати частоти під 5G, наприклад, у Великій Британії та Південної Кореї, а в Іспанії проводять торги.

Україні так швидко очікувати появи 5G не варто. Але в Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, про це вже йдуть розмови. Інформує «Сегодня».

«Узгодження світових стандартів для використання майбутніх мереж рухомого (мобільного) зв'язку 5 покоління відбудеться під час Всесвітньої конференції радіозв'язку (ВКР-19) 28 жовтня – 22 листопада 2019. Результати та рекомендації ВКР-19 будуть визначальними в подальших процесах з підготовки до запуску мереж наступного покоління зв'язку і відповідно участі в них НКРЗІ як регулятора ринку телекомунікацій", - прокоментували ситуацію в Нацкомісії.

Після затвердження стандартів 5G на Всесвітній конференції радіозв'язку кожна держава зможе зайнятися розробкою власної концепції. За прогнозами учасників ринку, НКРЗІ зможе розглядати питання запуску 5G не раніше грудня 2019 року.

На сайті НКРЗІ зазначено, що до 2020 р у всьому світі основною технологією залишиться 4G, хоча деякі країни і планують запустити 5G трохи раніше. Так, наприклад, в Японії хочуть встигнути впровадити нову технологію до Літніх Олімпійських ігор 2020 року. А повномасштабний запуск 5G в світі слід очікувати тільки після 2025 р.

При цьому, мобільні оператори відзначають, що одна з проблем, яка гальмує запуск - відсутність вільних частот.

До того ж обладнання, яке б відповідало новим стандартам, поки що немає в масовому виробництві. Ще одна перешкода для впровадження нового стандарту - відсутність смартфонів, які б підтримували 5G.

Тому поки головним завданням ринку залишається активний розвиток 4G.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, технології, інтернет
В тему