8 Вересня 2018
Новини

На Рівненщині тинейджер на батьковому авто відправив до реанімації дитину

На Рівненщині тинейджер на батьковому авто відправив до реанімації дитину

Підліток потайки узяв автомобіль батька і скоїв наїзд на третьокласника. Удар був великої сили: черевик постраждалого хлопчика аж перелетів через паркан. Дитина в реанімації.

ДТП з участю неповнолітнього водія і потерпілою малолітньою дитиною сталося днями у селі Мульчиці Володимирецького району Рівненської області. 14-літній хлопчина вивів із гаража батькове авто марки «Фольксваген Гольф» і з другом-ровесником поїхав кататися селом. Не впорався із керуванням і скоїв наїзд на дев’ятирічного хлопчика, який саме з іншими дітьми прошкував зі школи додому. Про це йдеться в сюжеті «ТСН.19:30».

За словами очевидців, удар був настільки сильним, що черевик із ноги збитого хлопчика перелетів через паркан. Дякувати Богу, що аварія сталася зовсім поруч із сільською лікарнею. Хлопці, що були у «Фольксвагені», узяли понівечене  хлоп’я на руки і віднесли до амбулаторії, де медики надали йому першу допомогу. Це і врятувало Сергійкові життя.

Збитого хлопчика у важкому стані без свідомості доправили до лікарні у райцентр Вараш. Вараські медики стабілізували стан маленького пацієнта, який все ще перебуває у реанімаційному відділенні. Кажуть, пощастило, що дитині вчасно надали першу допомогу в рідному селі. У Сергійка черепно-мозкова травма і численні забиття – живота, груднини і таза.

А винуватцю біди навіть не загрожує кримінальна відповідальність – у силу того, що сам іще дитина.

Тато понівеченого хлопчика, Василь Бубка, не відходить від лікарняного ліжка сина. У коментарі журналістам чоловік сказав, що кримінальної відповідальності для 14-літнього водія не вимагає, але не розуміє, як батьки останнього могли допустити, щоб підліток опинився за кермом авто.

У поліції відкрили кримінальне провадження, та, найімовірніше, неповнолітній кермувальник за аварію жодним чином не відповість, адже кримінальна відповідальність у нашій країні настає із досягненням 16-річчя.

 «Оскільки він досяг лише 14-літнього віку, за рішенням суду можуть бути застосовані заходи виховального характеру», – Відзначив очільник Вараського відділення поліції Євген Джигар.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, дтп, діти, поліція, рівне
В тему