7 Вересня 2018
Новини

У Луцьку стартував фестиваль «Лісова пісня»

У Луцьку стартував фестиваль «Лісова пісня»

На Театральному майдані обласного центру Волині відбулося відкриття Міжнародного літературно-мистецького фестивалю «Лісова пісня».

За словами організатора фестивалю, волинської письменниці Ольги Ляснюк, на фестиваль з'їхалися гості не лише з багатьох куточків України: з Харкова, Одеси, Тернополя, Рівного, Києва, а також із-закордону, зокрема, з Білорусі: з Берестейщини та Мінська, Польщі та Болгарії.

«Це фестиваль присвячений творчості Лесі Українки, зокрема «Лісовій пісні». Ми хочемо показати, що Лесю Українку можна сприймати по-різному. Її тексти універсальні і цікаві не тільки для еліти, але для пересічних громадян», - зауважила Ольга Ляснюк.

Сьогодні, 7 вересня заходи відбудуться у Луцьку. У Палаці культури міста Луцька – великий мистецько-літературний вечір, де буде звучати і музика і літературне слово. А завтра, 8 вересня, учасники фестивалю вирушать на Ковельщину. Вони відвідають озеро Нечимне та садибу-музей Лесі Українки у селі Колодяжне.

Гості та учасники фестивалю мали нагоду сказати вітальне слово з нагоди початку заходу, а також розповісти про власне ставлення до творчості Лесі Українки і до неї, як до людини та особистості.

Варто відзначити, що фестиваль «Лісова пісня» відбувається на Волині з 2001 року. Захід започаткований з ініціативи Волинської обласної організації НСПУ з метою привернути увагу до місць, де жила Леся Українка та, які надихали її на написання «Лісової пісні».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, мистецтво, фестиваль
В тему