6 Вересня 2018
Новини

На Київщині жінка померла, бо лікарка у відпустці відмовилась її прийняти

На Київщині жінка померла, бо лікарка у відпустці відмовилась її прийняти

До кого звертатися людям, коли єдиний сімейний лікар на село – у відпустці?

У Київській області сімейна лікарка відмовила хворій жінці в допомозі, бо перебувала в офіційній відпустці. Про це йдеться в сюжеті «ТСН.19:30». Хвора сусідка «сільської дохторки» першої допомоги так і не дочекалася: померла до приїзду карети «швидкої». Після втрати дружини скаргу до району подав чоловік покійної.

Він вважає, що причиною смерті рідної людини стала халатність медички, і хоче, аби ту звільнили. Однак лікар, через яку померла жінка, досі працює.

У пана Миколи Буряка померла дружина. «Остався я наче пташка з одним крилом», – каже. Той ранок нічим не відрізнявся від інших, зранку встали до худоби, жінка почала жалітися, що їй зле. Син подружжя побіг до сімейного лікаря, яка живе через дорогу. «Вона сказала, що я не піду, я в отпуску. Поки швидка допомога приїхала, жінка померла», – плаче вдівець.

Микола Буряк написав скаргу до району, звідти до ФАПу приїхала ціла комісія. «Лікар прийняв клятву Гіппократа і каже, я його унічтожу…» – пробує довести свою правоту на зборах у сільській амбулаторії чоловік померлої. Йому гнівно апелює група підтримки сільської «фельдшерки»: «А ти читав клятву настояну, га? Чи нє?...» У сварці лунає, що коли лікар не подобається, то треба було підписувати декларацію з іншим. Та з яким іншим, якщо на все село він один?

На це запитання журналістам ТСН відповіли у Національній службі здоров’я. Речниця відомства Інга Ткаченко роз’яснює, як діяти, коли єдиний на село медик іде в відпустку: «По перше керівництво медичного закладу в амбулаторії безпосередньо має розмістити оголошення, написати про те, що сімейний лікар іде у відпустку на такий-то період. І його буде заміщати інший лікар, і ось які його дані.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, смерть, швидка допомога, київ
В тему