5 Вересня 2018
Новини

Містечко на Хмельниччині кишить ненажерливими личинками (фото)

Містечко на Хмельниччині кишить ненажерливими личинками (фото)

У Хмельницькій області на голови містянам жменями сиплеться волохата гусінь.

У місті Волочиську, що на Хмельниччині, – інвазія дивної волохатої гусені. У центрі населеного пункту нею аж кишить. Личинки метелика повзають по стінах житлових будинків і установ, обліплюють лавки і ліхтарі у зелених зонах, при найменшому подуві вітру жменями падають з дерев на голови городянам, заповзають за пазуху. Йдеться у відеосюжеті ТСН.

Та найстрашніше, кажуть ентомологи, що ця пухнаста салатова гусінь, що окупувала Волочиськ, – личинка карантинного шкідника – американського білого метелика, який залюбки пожирає листя плодових дерев. В українському ж місті ненажерливі американські зайди кинулися поїдати усе зелене. Ними обліплені гойдалки і гірки на дитячих майданчиках, а на лавочці у зоні відпочинку не присядеш – на тебе одразу заповзуть ці волохаті крихітні монстри.

Причина такої комашиної навали, припускають спеціалісти, криється у зміні клімату.

«Це є проблеми з кліматом, зміна клімату, були дощі, тепер спека пішла. Воно їсть і горіх вже, їсть явір, якщо колись їло тільки плодові дерева, зараз – усе кругом», – бідкається керівник управління «Держпродспоживслужби» Волочиського району Микола Микуляк.

Отож, імовірно, Волочись потребує проведення карантинних заходів, щоб ця зелена пошесть не поширилася з його території на інші поселення. Наразі специ підбирають «хімію», яка би ефективно винищила гусениць і одночасно була безпечною для людей.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, курйози, Фото, хмельницький
В тему