5 Вересня 2018
Новини

На Черкащині жителі одного з міст стали заручниками через розбірки за державні борги

На Черкащині жителі одного з міст стали заручниками через розбірки за державні борги

Жителі міста Сміла, Черкаської області, уже другу добу без води. Окрім десятків тисяч осель - це ще чотири лікарні, дев'ять шкіл та стільки ж дитсадків, йдеться у ТСН.16:45.

Напередодні Черкасиобленерго відключили місцеве комунальне підприємство «Водгео» від електропостачання.

Воно заборгувало енергетикам понад 4 мільйони гривень. У школи і садочки діти йшли сьогодні зі своєю водою. У лікарні воду зранку підвозили, але тільки технічну.

Відключили 21 свердловину, які качають воду для міста. На підприємстві кажуть, що не можуть сплатити борг через занизькі тарифи на воду – 28 гривень за куб води. Цю ціну на "Водгео" називають неринковою.

Планові операції в міській лікарні поки відмінили, пацієнтів, за можливості, виписують. Підвозити всьому місту воду одночасно бракує техніки.

Міська влада Сміли має надати енергетикам графік реструктуризації заборгованості, аби уникнути подальших відключень електроенергії. Але такого шантажу люди не розуміють, і вимагають, аби чиновники не робили городян заручниками своїх розбірок.

Після довгих перемовин у Черкасах – електропостачання на підприємство повернули. Однак вода не одразу потрапить до домівок місцевих мешканців, адже спочатку її треба відкачати та відфільтрувати.

Мешканці кажуть, що були не готові до раптового вимкнення води, навіть працівники водоканалу не встигли підготуватись.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, черкаси
В тему