3 Вересня 2018
Новини

Убивство Захарченка приїхали розслідувати російські спецслужби

Убивство Захарченка приїхали розслідувати російські спецслужби

Кремль вперто шукає «винних» у смерті ватажка терористів.

Російський президент Володимир Путін спрямував у ДНР так звану «групу російських фахівців», які повинні «розслідувати» вбивство ватажка терористичного угрупування Олександра Захарченка. Пише znaj.ua.

Як зазначає видання, таку інформацію масово почали розповсюджувати пропагандистські ЗМІ, підконтрольні Кремлю. Приміром, в одному із них посилалися на «джерело у силових відомствах» – яких саме, не уточнювалося.

«Вчора вночі приїхала група від Путіна. Серйозні хлопці. Російський президент сказав: знайти і покарати. На його думку, в смерті винна охорона Захарченка. Ця смерть - некомпетентність повна. Реальних виконавців так і не затримали. Експерти стверджують, що на ту «закладку» пішло б не менше півгодини. Тому ті, кого затримали, причетні до неї бути не могли», - пишуть Російські ЗМІ.

Нагадаємо, 31 серпня ватажка так званої «ДНР» Олександра Захарченка було вбито. Причиною назвали вибух, котрий прогримів у центрі окупованого Донецька.

Пізніше інформацію про вбивство Захарченка підтвердили й співробітники українських спецслужб, тоді як російська сторона практично одразу звинуватила в усьому Україну.

Більш того, президент РФ Володимир Путін відкрито висловив співчуття у зв'язку з убивством ватажка бойовиків ОРДО та заявив, що вбивство Захарченка «підвищить напруженість» на Донбасі.

Слідчий комітет РФ відкрив кримінальну справу у зв'язку з убивством Захарченка за статтею»акт міжнародного тероризму» (ст. 361 КК РФ).

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, днр, захарченко, смерть
В тему

Останні матеріали