30 Серпня 2018
Новини

Скільки грошей потребує відпочинок за кордоном

Скільки грошей потребує відпочинок за кордоном

Щоб перетнути кордон без проблем, туристу потрібно мати підтвердження, що в нього вистачить грошей на оплату готелю, транспорту та зворотного квитка.

В Угорщині ця «гарантована» сума становить усього 3 євро, а от у Франції потрібно мати при собі по 120 євро на кожен день перебування (якщо немає броні в готелі), в Італії – 269,60 євро на одну людину на термін до 5 днів, Болгарія – 50 євро або туристичний ваучер про сплачене перебування, Греції – 50 євро в день, але не менше ніж 300 євро на всю поїздку, Польща – 24 євро, але не менше ніж 72 євро за поїздку.

Для тих, хто їде на навчання або для участі в довгострокових наукових програмах, – 1600 злотих (орієнтовна сума на перші два місяці перебування), Словаччина – 56 євро в день, Німеччина – 45 євро, Румунія – 50 євро в день, але не менше ніж 500 євро, Чехія – 40 євро в день для подорожей не довше ніж 30 днів; 15 євро в день для періоду більше ніж 30 днів. Для тих, у кого є національна віза або дозвіл на тривале проживання, і тих, хто залишається на термін понад 90 днів, – 3000 євро, Іспанія – 71 євро в день.

Найбільше витрат потягне проживання та зворотний квиток. Тому якщо ви пред’явите прикордоннику бронь готелю і квиток на літак, то, найімовірніше, цього буде достатньо. В іншому випадку вас можуть запідозрити в тому, що ви збираєтеся залишитися в країні нелегалом. При цьому прикордонний контроль не вимагає у вас виключно готівку. Гроші ви можете мати і на банківській картці.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, гроші
В тему