28 Серпня 2018
Новини

Росія розігруватиме карту заручників на українських виборах - Геращенко

Росія розігруватиме карту заручників на українських виборах - Геращенко

Росія буде утримувати заручників до виборів в Україні, щоб використовувати їх звільнення у своїх інтересах.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала перший віце-спікер Верховної Ради, представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

«Було багато питань щодо звільнення заручників. Україна докладає всіх можливих зусиль для того, аби витягти наших і з тюрем РФ, і з окупованих територій. Ми цінуємо солідарну позицію світу й вважаємо, що тиск на Москву задля звільнення заручників має бути значно посилений», - йдеться у дописі.

Вона зазначила, що не варто обговорювати цифри, нещодавно оприлюднені як позиція Москви і ОРДЛО, «бо українські переговорники мають і в Мінську, та й в Москві відстоювати позицію України, а не переживати, як би не розсердити Кремль».

При цьому, Геращенок підкреслила, що має чіткі директиви від Президента Порошенка : всіх- на всіх, це звільнення, в тому числі й всіх політв‘язнів Кремля.

«Але певні останні заяви ще більше утверджують мене в думці: Кремль розігруватиме карту заручників на українських виборах, підігруватиме своїм фаворитам, триматиме заручників до часу Х, аби потім віддати лояльним і рідним Кремлю політикам, аби показати, що тільки вони в Україні «нормальні» і вміють домовлятися, таким чином намагаючись і впливати на суспільні настрої , й дискредитувати всі зусилля української влади, яка бореться за якнайшвидше звільнення», - зауважила Геращенко.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, росія, Надзвичайні події
В тему