27 Серпня 2018
Новини

На Вінниччині шахраї продовжують збагачуватись на поліції

На Вінниччині шахраї продовжують збагачуватись на поліції

Шахраї продовжують видурювати гроші у довірливих людей.

Про це інформує Відділ комунікації поліції Вінницької області.

Так, за минулі вихідні троє вінничан стали жертвами шахраїв. Зловмисники за популярною телефонною схемою «ваш син потрапив у поліцію» ошукали місцевих жителів на суму понад 150 тисяч гривень.

Аферисти телефонують на мобільний або стаціонарний телефон і повідомляють, що їх близькі потрапили у біду. Аби їм допомогти – потрібна певна сума коштів. Зазвичай жертви аферистів – літні люди. Довірливі пенсіонери віддають усі свої заощадження «посереднику», який приїжджає до них додому.

Так, 23 серпня до поліції звернулась 77-річна вінничанка. Потерпіла розповіла, що до неї зателефонував незнайомець та сказав, що її син знаходиться у поліції. Під приводом його звільнення, пенсіонерка віддала шахраям 80 000 гривень.

Проте не всі такі афери закінчуються успіхом для шахраїв. До прикладу, на початку серпня у Миколаєві онук пенсіонерки, який за легендою шахрая знаходився у поліції, сам і затримав афериста.

Тоді 7 серпня ввечері 80-річній жінці зателефонував нібито співробітник поліції, який повідомив, що онук старенької потрапив до поліції, і його звинувачують у скоєнні злочину.

Телефонний співрозмовник зазначив, що для того, щоб її родичу уникнути кримінальної відповідальності, потрібно заплатити 27 тисяч гривень. Бабуся погодилася, а зловмисник запропонував пенсіонерці скинути потрібну суму з балкону її квартири, а до будинку він прибуде найближчим часом.

Поки старенька збирала наявні гроші, саме у цей час відвідати її прийшов той самий онук. Бабуся усе йому розповіла, а 27-річний чоловік, дочекавшись шахрая, затримав його та викликав поліцію.

Отримавши подібний дзвінок, негайно телефонуйте до поліції за номером «102». Своєчасне звернення дає змогу працівникам поліції затримати аферистів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, гроші, поліція, кримінал
В тему