27 Серпня 2018
Новини

Відомий журналіст назвав себе скаженим бульдогом та розповів, чому поліз у «тєлік»

Відомий журналіст назвав себе скаженим бульдогом та розповів, чому поліз у «тєлік»

Український журналіст, блогер, у якого тільки у Фейсбуці понад 65 тисяч підписників, письменник Сергій Іванов під час нещодавньої зустрічі у Луцьку назвав себе скаженим бульдогом та розповів, чому поліз у «тєлік».

Тож пропонуємо найбільш цікаві цитати з його виступу.

«Я – бульдог. Скажений. Поліз у тєлік, аби мати величезну аудиторію, якій можна доносити свої думки. Насправді суспільство прив’язано до цих ящиків, що іменуються телевізорами. І цією прив’язаністю та аудиторію користуюся не тільки я. Маю на увазі багаточисельну армію політиків. Однак мені так здається, що тільки я у тєліку можу говорити політикам те, що вони точно не хочуть чути. І те, що більшість боїться їм сказати.

Коли йде шоу, глядачі активно реагують на політиків, обурюються, щось доводять. А на перерві між зйомками люди роблять з політиками селфі. Ті радо роздають автографи. Ми вміємо обурюватися лише на відстані. Тому Майдан, АТО – героїчні моменти, але це винятки».

«Я дуже рано навчився читати. По-перше, мої батьки - філологи, у нас була непогана бібліотека, і моя любов до книжок завжди віталась та заохочувалась. Мене ніколи не змушували читати живосилом. По-друге, в жахливі радянські і пострадянські часи, коли все, що ти бачив навколо себе було тим чи іншим проявом занепаду та стагнації, література була моєю особистою терапією, завдяки якій я відносно безболісно пережив злам епох. Плюс, я завжди був з вигаданими людьми у кращих стосунках, ніж з реальними — це важливий аспект».

«Нас зґвалтували вже давно. Я не можу сказати, що одужав. Совок якось примудрився навіть загальнолюдські цінності спотворити. І той совок немає право на існування. Я переконаний, що весь негатив сьогодні бере початок у минулому, яким нам повністю не варто пишатися».

«Шустер – це найбільший злодій. Його роль в історії сучасної України – негативна. Хоча він зробив безперечно успішний комерційний проект. Він наших політиків, оцих комсомольських хлопчиків і дівчаток, розбестив, як неповнолітніх. А вони ж перед цим слідували радянській парадигмі: «головне не висовуватися». Шустер зробив з політиків рок-зірок. Без Шустера на екранах не було б, наприклад, такого феномену як Ляшко. Ще Конфуцій сказав, що хороший очільник держави – це той, про якого народ знає лише, що він є. В Америці епатажні політики швидко зникають. А в нас на политіків дивляться, як на шоу-менів. Українці цікавляться політикою від мала до велика. Людей починає тіпати від політичних новин вже зранку. То як можна побудувати нормальну економіку, якщо всю країну тіпає».

«Щодо виїзду молоді закордон – вони ж повертаються, з новими знаннями, відкривають свою справу, інколи абсолютно новітню для нашої країни. Значить, це добре. Дуже мало молоді, яка не хотіла б побачити світ, яка не хотіла б вчитися. Є велика трагедія в існуванні людей,  які навіть не виїжджають зі свого регіону. Користь від міграційних процесів більша ніж шкода, адже від цього є розвиток. Люди, які їдуть за кордон, позбавляються «совка» і просочуються цивілізованими нормами».

«Держава – це унітаз. Це механізм для того, щоб забезпечувати людям певні процеси і функції, об обслуговувати людські потреби. Унітаз обслуговують сантехніки, тобто, люди, яких спеціально навчили,  які знають, як працює унітаз. Так само з економікою. Ці сантехніки і є економічними важелями в державі-унітазі. А ось політики взагалі ні до чого для держави. Зневіра, приреченість, ганьба – ось що приносять в Україну політики».

«Майдан мав завершитись шибеницями, показовими стратами тієї гнилі. Це була абсолютно героїчна історія, але не ідеальна.  Майдан ідеальний мав би дати вихід людської люті. При революції не має бути прохань, мають бути дії. Бо революція – це не Руслана з Гімном. Революція – це феномен, який дає урок поколінням, які прийдуть після нас. У країнах зі сталою демократією криваві революції діють як запобіжник».

«Кого обирати на виборах? Тільки не того, до чийого прізвища в першу чергу потягнетеся рука ставити «галочку» у бюлетені. Значить, із вами добре спрацювала реклама. Особисто в мене якщо буде бодай одне запитання до партійного списку, голосувати за тих не буду».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, Політика
В тему