26 Серпня 2018
Новини

Тіла в целофанах: у Києві акція видової дискримінації неабияк налякала перехожих

Тіла в целофанах: у Києві акція видової дискримінації неабияк налякала перехожих

26 серпня, в Києві на Хрещатику відбулася акція видовізму, яка, варто зазначити, неабияк налякала киян та гостей міста. Просто посеред дороги, дівчата лежали у целофанових пакетах, облиті червоною фарбою.

Акція проходить в цей день в різних куточках планети, так як по всьому світу відзначається День для Закінчення Видовізму.

Про це повідомляє «Інформатор».

Для довідки: Видовізм, або людська перевага означає різну важливість, права та значимість окремих організмів виключно на основі їх видової належності. Цей термін в основному використовується адвокатами прав тварин, які стверджують, що видовізм є забобоном подібно до расизму або сексизму, за якої лікування осіб ґрунтується на членстві у певних групах і впевненості у власній перевазі. Аргументом є те, що види членства не має жодного морального значення.

Ідеологія, яка розглядає найстрашніший і кривавий вид дискримінації в людській історії – дискримінацію тварин. Видовізм відстоює точку зору, що до всіх тварин на планеті слід ставитися однаково. На їхню думку, в суспільстві відбувається дискримінація по відношенню до тих видів, яких вбивають і з'їдають (наприклад, корів і свиней), хоча інші чотириногі мирно живуть пліч-о-пліч з людьми (наприклад, коти і собаки).

Акція видалася дуже яскравою і навіть моторошно. Дві дівчини лягли на дорозі на Хрещатик, закутані у целофанові пакети (ніби упаковка, в якій продають м'ясо). Вони облилися фарбою, яка своїм виглядом нагадує кров. Таким чином вони демонструють, що українці готові боротися за права тварин, які знаходяться на фермах, а незабаром опиняться на полицях продуктових магазинів. «Ми хочемо показати, що тварини це не їжа, а мясоферми – це насильство!» – заявляють протестанти.

До слова, така акція неабияк здивувала перехожих. Багато киян заявили, що такі методи занадто радикальні, хоча і виправдані. Найбільше демонстрація обурила батьків, які переживали, що емоційний стан їхніх дітей після побаченого похитнеться.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ, знущання над тваринами
В тему