23 Серпня 2018
Новини

У столиці за тиждень до осені розквітнули каштани

У столиці за тиждень до осені розквітнули каштани

Природна аномалія: символ Києва порадував ніжним квітом за добу до святкування Дня Незалежності України.

Як на замовлення: наче спеціально до національних свят, у Києві вдруге за рік цвітуть каштани. Про це повідомили у своєму сюжеті журналісти «Сніданку 1+1».

Як кажуть ботаніки, для дерев (як і решти рослин) повторне цвітіння влітку – аномалія. Останніми роками почастішали випадки, коли дерева зацвітають повторно, але спостерігають таку дивовижу українці частіше восени – у вересні-жовтні. А от щоб у серпні, то такого ще не було.

За словами фахівців, для каштана друге за рік цвітіння – це не є нормою. Імовірними факторами, які змушують символ Києва цвісти двічі, є палюче літо і брак вологи. А до того ж і шкідлива міль, яка об’їдає семипале листя, змушуючи дерево зарано його скидати.

Доктор сільськогосподарських наук Юрій Клименко розтлумачив: «Рослина скидання листя сприймає як дуже сильний стрес, подібний до зими. І якщо після цього підуть дощі, то рослину ніби перемикає і вона сприймає те, що відбулось, як настання весни. І ті бруньки, які вона мала розпустити навесні, розпускає зараз. З’являються молоденькі листочки, і починається цвітіння. Тобто рослина вважає, що почалася весна наступного року». 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ, природа
В тему