23 Серпня 2018
Новини

Порошенко про швидке завершення війни: «Прикро, що дав обіцянку, яка не справдилась»

Порошенко про швидке завершення війни: «Прикро, що дав обіцянку, яка не справдилась»

Сьогодні Під час урочистостей до Дня українського прапора у Дніпрі Президент України Петро Порошенко вибачився за те, що у 2014 році заявив про швидке завершення антитерористичної операції на Донбасі.

«Понад чотири року тому я заявив, що АТО триватиме години, а не місяці. Тепер вже не так важливо, в якому контексті ті слова були сказані. Не важлива і образність цієї заяви. Люди сприйняли її як можливість завершити війну дуже і дуже швидко»,  - сказав Порошенко. Інформує Українська правда.

«Я шкодую, що породив завищені очікування. Щиро перепрошую, що подав надію, яка не збулася. Прикро, що дав обіцянку, яка не справдилась. Прошу за це вибачення. Це для мене серйозний урок обережного і відповідального ставлення до своїх слів і обіцянок»,  - додав глава держави.

За його словами, тоді «багато хто не усвідомлював реальної глибини тієї катастрофи, яка сталася ще до війни: а саме українську армію знищували, роззброїли, роздягли розікрали».

Водночас глава держави наголосив, що Україна доволі швидко зібрала в кулак всі наявні на той момент ресурси, за лічені тижні звільнила велику частину територій, а "АТО наблизилося до переможного фіналу».

Водночас глава держави висловив упевненість, що «мир обов’язково настане на нашій землі».

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, петро порошенко, ато, свято
В тему

Останні матеріали