21 Серпня 2018
Новини

На Прикарпатті герой витяг із бурхливого потоку матір і дитину

На Прикарпатті герой витяг із бурхливого потоку матір і дитину

На водоспаді Пробій в Яремчі 22-річний місцевий житель врятував дівчинку та її матір, які впали у воду.

Дві рідні сестри з дітьми 20 серпня поїхали у Яремчу відвідати відомий водоспад Пробій. Одній з дітей, 9-річній дівчинці, захотілося зробити гарне селфі. Але найкращий ракурс для фото, який вибирає багато відвідувачів водоспаду, це стати на сірих каменях, якими всипаний берег. А вони похилі та слизькі, ще й під самою водою. Пише видання «Фіртка», посилаючись на прес-службу Тернопільського управління ДСНС.

Дитина, не послухавши маму, побігла до одної із цих брил. Якоїсь миті послизнулася на камені і впала у бурхливу воду. Рятувати її у ту ж секунду кинулася 31-річна мама. Але дівча, яке борсалось у воді, силуючись самостійно вибратися, понесла течія. А заразом – і її матір. Дитина то виринала на поверхню, то знову занурювалася під воду. В той час довкола було чимало людей, але ніхто з них не поспішав на допомогу.

Крики дитини і жінки почув хлопець, який після завершення робочого дня прогулювався неподалік місця події. Не гаючи ні хвилини, ринувся рятувати дівчинку, яка вже сховалася під водою.

Пірнаючи раз за разом, хлопець побачив неподалік дитину, яка не подавала ознак життя. Тут йому на допомогу поспішило кілька місцевих чоловіків, і вони спільними зусиллями доправили потерпілу дівчинку на берег. Уже на березі люди привели малу до тями.

Дізнавшись від очевидців, що у воді перебуває ще й мама дівчинки, хлопець кинувся на її рятунок, адже за цей час бистра річка віднесла жінку на тридцять метрів. Берегом він дістався до потерпілої, яка з останніх сил трималася на воді. Рятівник підхопив її і за допомогою ще одного чоловіка доправили на берег. Звідки разом з рятувальниками постраждалу на ношах віднесли до карети «швидкої». На щастя, мати з дитиною відбулися лише переляком, їхньому здоров’ю нічого не загрожує.

Сам же рятівник – 22-річний житель села Стрілецький Кут Кіцманського району Чернівецької області Валерій Плав’юк – свій вчинок героїчним не вважає, каже, що кинувся на порятунок не задумуючись, адже йшлося про життя дитини та її мами. І головне, що в цій ситуації все завершилося благополучно. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, рятувальники, водойми, івано-франківськ
В тему