16 Серпня 2018
Новини

Чи введе Україна санкції проти російських видавництв

Чи введе Україна санкції проти російських видавництв

Державний комітет телебачення і радіомовлення України вніс на розгляд уряду проект розпорядження Кабінету міністрів України щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до російських видавництв, що продукують і поширюють продукцію антиукраїнського змісту.

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

Санкції стосуватимуться видавців, в діяльності яких випуск літератури антиукраїнського змісту посідає помітне місце і носить систематичний характер.

За словами першого заступника голови Держкомтелерадіо Богдана Червака, якщо проект приймуть, то очікується скорочення імпорту видавничої продукції з Російської Федерації. 

Держкомтелерадіо зазначає, що упродовж трьох років комітет складає список книжкових видань, зміст яких «спрямований на ліквідацію незалежності України, пропаганду насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини».

Станом на 15 серпня до вказаного переліку внесли 192 видання, які випустили 35 російських видавництв.

Водночас у Держкомтелерадіо уточнюють, що проектом розпорядження передбачено винести питання щодо застосування санкцій до визначених юридичних осіб на розгляд Ради національної безпеки і оборони України.

Проект розпорядження розроблено Держкомтелерадіо на виконання доручення віце-прем'єр-міністра України В'ячеслава Кириленка.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, кабінет міністрів, росія, книги
В тему