2 Серпня 2018
Новини

На Вінниччині кулею присмирили дебошира, який чавив людину «Жигулями» і напав на копів з лопатою

На Вінниччині кулею присмирили дебошира, який чавив людину «Жигулями» і напав на копів з лопатою

У Вінницькій області співробітники поліції, який у п’яній бійці спершу побив опонента залізним прутом, потім намагався переїхати потерпілого та його дружину легковиком, а після того метав у копів і медиків «швидкої» городній інвентар.

Інцидент стався у Мурованокуриловецькому районі Вінниччини ще 31 липня, та розголосу набув кількома днями пізніше. Патрульні поліцейські затримали нетверезого правопорушника, який затіяв бійку в селі Немерче та завдав тяжких тілесних ушкоджень знайомому та його дружині. Більше того, під час затримання чоловік чинив опір копам, а саме кидався на них із лопатою, тож у підсумку, щоб його вгамувати, стражам правопорядку довелося застосувати табельну зброю. Інформують у Відділі комунікації поліції Вінницької області.

Повідомлення про бійку в Немерчому надійшло до поліції близько півночі. Побилися гості, яких місцева жителька запросила на святкування дня народження. Прибувши на виклик, екіпаж патрульної поліції на узбіччі побачив побитого чоловіка та авто ВАЗ-2101, яке протаранило сарай.

З’ясувалося, що за столом між двома чоловіками раптово виник конфлікт, у результаті якого один з них побив супротивника металевим прутом, після чого сів у «Жигулі» та  намагався наїхати на потерпілого. Дружина постраждалого встигла відтягти його з-під коліс, сама отримавши травму ноги.

Поліцейські почали затримання правопорушника, який поводився неадекватно та усіляко чинив їм опір. Зловмисник забіг до сараю, взяв там городній інструмент та почав шпурляти в бік правоохоронців та лікарів «швидкої», які приїхали на виклик. Далі неадекват схопив лопату та намагався завдати ударів поліцейським.

В підсумку патрульному довелося застосувати табельну зброю і поранити 29-річного зловмисника в стегно. 36-річного потерпілого госпіталізували з відкритою черепно-мозковою травмою, травмами тулуба та грудної клітки. Постраждала і його жінка, якій зловмисник завдав тілесних ушкоджень.

За цими фактами до ЄРДР внесено відомості за ч. 1 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) та ч. 1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) КК України. За ці злочини може загрожувати позбавлення волі строком до восьми років.

Також відкрито кримінальне провадження за фактом погрози вбивством або насильством щодо працівника правоохоронного органу відповідно до ч. 1 ст. 345 КК України. Санкція передбачає покарання виправними роботами на строк до 2 років, або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на термін до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, кримінал, поліція, бійка, вінниця
В тему