2 Серпня 2018
Новини

Українців змусять платити навіть за ті послуги, якими вони не користувалися

Українців змусять платити навіть за ті послуги, якими вони не користувалися

За опалення доведеться платити всі 12 місяців, а за воду навіть в тому випадку, якщо нею ніхто не користувався.

На сайті Міністерства регіонального будівництва вже з'явився проект постанови, за допомогою якої будуть визначати розмір платежів. Пише znaj.ua.

Як зазначає видання, в уряді представили законопроект, згідно з яким зафіксують максимально можливий розмір абонентської плати: постачальник послуг не зможе вимагати більше.

Здавалося б, досить справедливо, якби це не була малесенька солодка пілюля у величезній бочці дьогтю. Так, платіжний максимум прив'язали до мінімалки.

Формула обчислення виглядає так: мінімальна зарплата × 2,58 × коефіцієнт витрати. Для опалення і гарячої води коефіцієнт - 0,004, для холодної води - 0,0035, а на вивезення сміття - 0,0015.

Відповідно абонентська плата на гарячу воду і опалення може скласти 38,4 грн на місяць, за хоолдную - 33,6 грн, а на вивезення сміття - 14,4 грн.

У кінцевому підсумку в місяць кожному українцю доведеться платити близько 90 гривень. Але є одне "але": ця сума вирахувана з урахуванням нинішнього розміру мінімальної зарплати, яку планують підвищити вже восени.

Так, при мінімумі в 4200 за опалення і гарячу воду доведеться заплатити вже 43,4 грн, за холодну воду - 37,9 грн, а за вивезення сміття - 16,2 грн. В сумі це вже близько 100 гривень на місяць.

Крім абонплати платити доведеться і за лічильником, так що українці отримуватимуть платіжки, що складаються з двох частин: постійної (абонентська плата) та змінної (обсяг використаної послуги по лічильнику). Постійну доведеться платити навіть в тому випадку, якщо ви на все літо виїхали з міста і ні разу не користувалися ні водою, ні світлом, ні тим більше опаленням.

Крім того, у Мінсоцполітики прогнозують, що наступного опалювального сезону кількість одержувачів субсидій в Україні може скоротитися на 15-20 %. Проте нові правила людей не лякають і штовхають на пошуки виходу, який допоможе обійти закон.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, тарифи, економіка, кабінет міністрів
В тему

Останні матеріали