27 Липня 2018
Новини

Продукти матимуть нові етикетки

Продукти матимуть нові етикетки

Кожен покупець має право отримати перед купівлею товару всю необхідну інформацію про нього. Ця інформація повинна бути в повній мірі вказана на упаковці товару. Тому в парламенті планують ввести відповідальність продавців за надання неповної або неправдивої інформації про товар.

Проект закону вимагатиме від виробника надавати на етикетці точну достовірну та зрозумілу для споживача інформацію. Це стосується складу і кількості інгредієнтів (вимога не поширюється на овочі та фрукти, які не піддавалися будь-якій обробці, питну воду, молочні продукти і оцет, виготовлений з одного виду сировини); наявності у складі алергенів; кількість харчового продукту; мінімальний термін придатності вказується добровільно, на розсуд продавця, на таких товарах, як овочі, фрукти, вино, слабоалкогольні напої, сіль, цукор, хлібобулочні та кондитерські вироби, жувальні гумки і оцет; має бути також вказано термін зберігання продукту після відкриття упаковки; адреса відповідального за надання інформації про харчовий продукт.

На маркуванні молочних продуктів заборонять використання слова «натуральний», якщо продукт повністю або частково замінений складовими молока (молочним жиром, білком або лактозою), а також якщо при виготовленні використовувалися жири і білки немолочного походження, стабілізатори і консерванти.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, продукти, етикетки
В тему

Останні матеріали