25 Липня 2018
Новини

У Рівному захоплюються гігантською птахою-горихвісткою (фото)

У Рівному захоплюються гігантською птахою-горихвісткою (фото)

Багатоповерхівка в обласному центрі Рівненщини стала новою родзинкою міста.

Дев’ятиповерхівка за адресою Міцкевича, 9 стала справжнім витвором сучасного мистецтва. На стіні цього будинку з’явився гігантський мурал із зображенням птаха-горихвістки та каліграфічним написом «Моє місто».

Стінопис символізує гармонію та свободу. Пише radiotrek.

Задум вдалося втілити у життя у рамках проекту «The Street Walls» від ГО «Платформа взаємодій «Простір». Трудилися над ним близько трьох місяців, хоча сам малюнок вуличні художники Віктор Челяда (Cash River) і Тарас Довгалюк (Taras Arm) нанесли усього за вісім днів.

Загальна вартість муралу – понад 100 тис. грн.

Як розповіла  одна з ініціаторів проекту, член правління ГО «Платформа взаємодій «Простір» Надія Гладкевич, 70 тисяч було виділено у рамках проекту «Рівне – місто унікальних подій», решта – це меценати: фірми, які надавали фарбу та різні будматеріали. Дуже тішить, що це спільна робота влади, депутатського корпусу, бізнесу, громадськості та активістів, адже робота проведена дуже велика.

За словами Надії Гладкевич, це тільки початок: «Вже є заготовки на майбутнє – ми знаємо, що і на яких будинках можна зобразити. Думаю, що згодом ми пропонуватимемо цілий коцепт міста».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, рівне, будинок, мистецтво, Фото
В тему