25 Липня 2018
Новини

Гройсман пригрозив керівництву Пенсійного фонду службовим розслідуванням через затримку виплат пенсій

Гройсман пригрозив керівництву Пенсійного фонду службовим розслідуванням через затримку виплат пенсій

Ситуація із виплатами пенсій в Україні обурила Прем’єра. Він вважає, що «будь-які затримки – персональна відповідальність керівництва ПФУ».

Як повідомив у середу, 25 липня, Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів, главу уряду обурила ситуація з виплатами пенсій у державі.

Пенсіонери мають отримувати пенсії вчасно, і будь-які заминки у виплатах у липні – на совісті керівництва Пенсійного фонду України. Про це Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив під час урядової наради з керівництвом ПФУ, Держказначейства, Мінфіну та Мінсоцполітики.

«Я стурбований інформацією з регіонів про те, що є затримки по пенсійних виплатах. Персональна відповідальність (керівників ПФУ) вчасно виконувати зобов’язання перед пенсіонерами. До кінця тижня врегулювати ситуацію. Окрім того, призначаю службове розслідування – і щодо дій керівника ПФУ, і щодо керівників у регіонах. Будуть ще хоч раз затримки – не вибачу. Створювати людям додаткові проблеми – неприпустимо», – наголосив очільник Кабміну.

Він звернув увагу, що держава, зі свого боку, вчасно перераховує всі бюджетні трансферти. Тож час і Пенсійному фонду взятися до роботи. «Центральний бюджет заборгованості перед ПФУ не має. Ми повністю фінансуємо. Вживайте всі заходи, аби ситуація більше не повторилася. Пенсіонери мають отримати повагу і захист», – наголосив Гройсман.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, економіка, пенсіонери, виплати, володимир гройсман
В тему