25 Липня 2018
Новини

Батьки загиблих в АТО військових присоромили луцьких депутатів

Батьки загиблих в АТО військових присоромили луцьких депутатів

Луцькі депутати присвоїли звання «Почесний громадянин Луцька» посмертно 30-ти воїнам, котрі загинули у зоні АТО.

Про це стало відомо під час засідання 44-ї сесії Луцької міської ради.

Як передає наш кореспондент, спочатку було визначено 30 військовослужбовців, однак у цьому списку не було загиблого  Героя України, айдарівця, керівника «Спілки воїнів АТО Волині» Олега Твердохліба (позивний «Сармат»), тому у залі прозвучала пропозиція включити його у цей список.

Депутат Ігор Поліщук запропонував провести голосування без будь яких обговорень, його колега Микола Дендіберін висловив пропозицію вшанувати померлих хвилиною мовчання.

Проте, перед голосуванням слово попросила мати одного із загиблих солдатів, яка очолює Громадську організацію «Члени родин загиблих в АТО «Надія» Любов Карабан. 

Вона зазначила, що вчора депутати Луцької міської ради і громадські організації, які стосуються АТО, мали прийти на круглий стіл і все обговорити.

«Перед цим на комісії вони зняли це питання з розгляду і сказали, що у них немає до нашого списку претензій. У нашому списку йшлося «загиблим службовців під час виконання військового обов’язку при захисті батьківщини, які отримали на полі  бою...» Олег  Твердохліб був мобілізованим і він помер. Якщо вносити Олега, в нас є багато померлих інвалідів ветеранів війни і також хлопців, які були в АТО і померли після цього. Тому ми дійшли згоди подати нове положення, складений список, в якому будуть всі решта, це мало обговоритися. Ми їх вчора чекали, майже всі родини загиблих, прийшли в департаменті соцполітики, але вони не прийшли, і це питання не обговорили. Вчора було прийнято рішення присвоїти звання «Почесного громадянина Луцька» лише 30-ом воїнам. Я вважаю, якщо у вас були пропозиції, треба було чесно вчора прийти на «круглий» стіл до родин загиблих. Ми чекали їх не було… І сьогодні поза нашими спинами це робити – дуже не гарно! Це є зневага до родин загиблих», - розповіла Любов Карабан.

Та додала, що «наша позиція, що приймається сьогодні – 30 чоловік… Решту подамо в новий законопроект. В який увійдуть і Жовтобрюх, і Олег Твердохліб, і там буде близько  кількох чоловік… Тому  я вважаю, що повинен бути підготовлений новий законопроект і винесений на розгляд… Закликаю бути чесними…. Якщо депутатам не вистачило сміливості прийти вчора, то сьогодні нехай буде сміливість прийняти це рішення», - зауважила голова громадської організації.

Після її виступу в залі настала тиша. Здалося, що депутатам і справді стало соромно від свого вчинку. Вони мовчки проголосували за те, щоб 30 воїнів посмертно стали почесними громадянами Луцька.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, луцька міська рада, ато, депутати
В тему

Останні матеріали