17 Липня 2018
Новини

Коли в Україні потеплішає

Коли в Україні потеплішає

У середу, 18 липня, по всій Україні очікуються дощі, місцями грози, в північних, західних і Харківській областях місцями сильні дощі. У Києві синоптики прогнозують вночі сильний, вдень помірний дощ.

Пише vesti-ukr.com.

Як зазначила синоптик Наталка Діденко, потепління очікується з середи, але ймовірність локальних дощів зберігається.

Так. за прогнозами директора Укргідрометцентру Миколи Кульбіди, в липні українців чекає дуже спекотна погода, яка триватиме аж до кінця серпня. «Практично у всіх регіонах України температура повітря в липні буде досягати + 35-40 градусів. У західних і північних областях - на кілька градусів менше, але все одно ці місяці будуть жаркими. Потрібно звикати до такого лету, іншого вже не буде. Тенденція підвищення температури зберігається і продовжується», - говорить Кульбіда.

Синоптики обіцяють, що липень стане найспекотнішим місяцем для українців. При цьому місяць пройде з досить частими грозами і зливами. «Абсолютний максимум температура повітря поб'є в Харківській, Луганській, Херсонській та Одеській областях, де буде місцями до +40 ... + 41 градуси, в гірських районах +24 ... + 30 градусів», - відзначають в Укргідрометцентрі.

А народний синоптик Леонід Горбаль розповів, що весь місяць буде дощовим, а температура буде змінюватися раз на три дні. «Ці циклони мають схильність до з'єднання, що призведе до рясних опадів від 40-50 мм. Розподілятися вони будуть нерівномірно: в одній області може випасти до 40-55 мм, а в інших областях не капне. Загалом, це буде жаркий, але не сухий місяць з хорошими опадами», - прогнозує Горбаль. А ось серпень, за його прогнозами, буде холодніше в порівнянні з попередніми роками, і з 17-го числа вдень повітря не буде прогріватися більш ніж на 22 градуси.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, погода
В тему