16 Липня 2018
Новини

В Миколаєві зоозахисники штурмують Центр захисту тварин, де умертвили 135 собак

В Миколаєві зоозахисники штурмують Центр захисту тварин, де умертвили 135 собак

Миколаїв гуде: в місцевому центрі, де мали би захищати тварин, братам меншим натомість влаштували криваву м’ясорубку.

Вранці у місті Миколаєві біля комунального підприємства «Центр захисту тварин» зчинилася сутичка між депутатами міськради та захисниками тварин з одного боку та працівниками Центру – з іншого. Ідеться у повідомленні, опублікованому ресурсом «Київ. ДТП.юа» із посиланням на місцеве видання «Новости-Н».

Зоозахисники почали оточувати КП після того того, як отримали від інсайдера відомості про те, що в стінах цієї установи за учорашню ніч умертвили одразу сотню дорослих собак і 35 щенят. Разом із активістами сюди прибули також і обранці громади – депутати Миколаївради Лариса Веселовська і В’ячеслав Апанасенко.

Прибулі вимагали пропустити їх на територію, на що отримали відмову зі сторони охоронників. Працівники центру закрили перед людьми ворота. Тоді зчинилася шарпанина між активістами і працівниками звіринцю. Підсумком сутички стали травми у кількох зоозахисників і облиття  зеленкою одного зі співробітників центру. Пізніше прибув директор КП Голобородський, котрий підтвердив знищення 135 тварин і в присутності активістів прозвітував про це перед замом мера Миколаєва Юрієм Степанцем.

Як розповідають активісти, на території КП уже немає трупів тварин – імовірно, їх кудись вивезли або піддали знищенню вогнем. У той же час більша частина вольєрів для утримання чотирилапих на території КП порожні. Ніхто з доглядачів тварин не зізнається, у який саме спосіб вони винищили таку кількість собак.

Зараз біля будівлі центру зібралося близько двохсот активістів, декілька членів «Правого сектору», місцеві депутати. Стримує розлючених людей від неправомірних дій два екіпажі патрульної поліції.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, мітинги, тварини, миколаїв
В тему