12 Липня 2018
Новини

З’явилося відео бійки під Київрадою

З’явилося відео бійки під Київрадою

У Київській міській раді під час акції проти підвищення цін на громадський транспорт сталася сутичка між правоохоронцями та учасниками акції.

Про це повідомляє кореспондентка Громадського.

Під час обговорення проекту рішення, яке подала партія «Свобода» щодо мораторію на підвищення тарифів до моменту, поки не буде чіткого обґрунтування необхідності підвищення цін і поки не буде впроваджено систему електронного квитка виступити дали представникам «Київпастрансу». Вони виступили за підвищення цін і обґрунтували це тим, що необхідно підвищувати зарплати працівникам та закуповувати техніку.

Тоді представники «Свободи» запропонували запустити учасників акції під Київрадою, аби вони висловили свою думку, чому вони проти і вийшли за ними – поліція почала перешкоджати цьому, в результаті чого почалась бійка.

Відео події відразу з’явилося у YouTube. Ролик опублікувала Александра Пикуза. У коментарі під відео написали:

«12.07.2018 года толпа людей пыталась прорваться сквозь оцепление правоохранителей и попасть в сессионный зал Киеврады, протестуя против повышения цен на проезд».

 

 

До слова, цього дня під Київрадою зібралися кілька груп людей, які протестували з різними вимогами:

  • Працівники метрополітену і контролери у громадському транспорті розгорнули плакати на підтримку підвищення цін на проїзд, а також з вимогами підвищення зарплати та будівництва нових станцій метро;
  • Прихильники «Свободи» мітингували проти підвищення тарифів на проїзд у столиці;
  • Жителі Троєщини мітингували проти забудови їхнього району.

Раніше міський голова Києва Віталій Кличко підтвердив, що вартість проїзду у громадському транспорті в Києві незабаром зросте. Підвищення вартості проїзду має відбутися 14 липня.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ, мітинги, бійка, громадський транспорт
В тему