11 Червня 2018
Новини

У США в Залі слави боксу - перший українець

У США в Залі слави боксу - перший українець

Екс-чемпіон світу у важкій вазі Віталій Кличко залишив музею Залу слави боксу відбиток свого кулака.

Про це повідомляє klitschko-brothers.com.

Це традиційна процедура для боксерів, яких заносять до легендарної Зали слави. При цьому Віталій Кличко став першим українським членом міжнародного Залу слави боксу.

В категорії «Сучасні боксери» (ті, хто провели останній бій не раніше 1989 року) спочатку було 32 кандидата. З них шляхом голосування обрали трьох членів Зали слави.

Крім Кличка в Зал слави увійшли Ерік Моралес і Вінкі Райт.

«Я б назвав це казкою, про яку навіть не мріяв. Моє ім‘я з‘явилося поруч з іменами таких легенд, як Мухамед Алі, Джо Фрейзер, Майк Тайсон та інших. В світі є мільйони боксерів, тисячі чемпіонів світу, але бути серед легенд  світового боксу - це, справді, вражаюче! - відзначив Кличко. - Треба боротися за свою мрію, працювати, ніколи не опускати рук і не зупинятися. І тоді - можливо все», - сказав Віталій Кличко, виступаючи на церемонії. Він також розповів свою улюблену історію про те, як підлітком пообіцяв друзям завоювати пояс тодішнього чемпіона світу Майка Тайсона. І хоча ніхто не повірив в це і друзі сміялися з такої заяви, через 18 років Кличко здобув пояс. Майк Тайсон, який теж був присутній на церемонії,  слухав цю історію дуже зацікавлено.

Також Віталій Кличко подякував брату, який завжди був поруч і приїхав підтримати його в урочистий момент. «Разом ми вдвічі сильніші. Разом ми багато зробили в світовому боксі», - відзначив Віталій Кличко. Пише klichko.org.

Він також зазначив, що це важливо, що тепер досягнення України оцінені і увіковіченні в Міжнародній залі та музеї світової боксерської слави.

Окремим дійством перед церемонією введення нових членів до Міжнародної зали боксерської слави є «Парад чемпіонів». Легенди світового боксу в кабріолетах їдуть містом, а тисячі людей, які з‘їжджаються в цей день з різних куточків світу, вітають їх.

Серед інших нових членів Зали слави, які також взяли участь у церемонії цьогоріч, - мексиканський боксер у надлегкій та напівлегкій вазі Ерік Моралес та американський боксер у середній вазі Рональд Райт, телекомментатори Стів Альберт і Джим Грей та промоутер Клаус-Петер Коль.

Посмертно до Зали слави боксу внесли імена прославленого американського боксера у легкій вазі Сідні Терріса, рінг-анонсера Джонні Адді та промоутера Лоррейн Чаргін, яка стала другою жінкою, що удостоїлася такої честі.

Довідково:

Міжнародний зал боксерської слави (International Boxing Hall of Fame) - зал слави і музей боксу, створений, щоб вшанувати тих, хто вніс великий внесок у розвиток цього виду спорту. Розташований у Канастоті, Нью-Йорк, США.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, сша, спорт, бокс, віталій кличко
В тему

Останні матеріали