4 Червня 2018
Новини

Мер одного з міст США боротиметься з бідністю, роздаючи по 500 доларів

Мер одного з міст США боротиметься з бідністю, роздаючи по 500 доларів

Влада 300-тисячного міста у Каліфорнії планує щомісяця виплачувати своїм жителям по 500 доларів гарантованого доходу. У такий спосіб 27-річний мер Стоктона Майкл Таббс хоче подолати бідність у своєму місті.

Пише Голос Америки.

Із наступного року щомісячну виплату отримуватиме група резидентів міста у межах 18-місячного експерименту. Фінансуватиме таку щедрість приватний фонд «Проект економічної безпеки», а один із його керівників – співзасновник компанії Facebook Кріс Г’юз.

Таббс переконаний, що це дозволить оцінити те, як люди використовуватимуть ці кошти: «А потім, мабуть, за два-три роки, ми проведемо більш поінформоване обговорення системи соціальної підтримки, стосовно того, який мінімальний дохід має бути та як краще це забезпечити».

Однак така ідея у світі не нова. Так, уряд Фінляндії також запровадив подібний експеримент: дві тисячі безробітних фінів щомісяця отримують близько 660 «зелених». Однак урядовці не продовжуватимуть дворічний експеримент через те, що він надто дорогий.

А на Алясці кожен житель отримує щорічні дивіденди від видобутку нафти – 1100 доларів. За словами очільника Стоктона, під час розробки експерименту він взяв приклад з Аляски.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, сша, виплати, гроші, гроші
В тему