1 Червня 2018
Новини

1 червня: Навіщо вітати свою дитину зі святом?

1 червня: Навіщо вітати свою дитину зі святом?

В перший день літа у багатьох країнах відзначається Міжнародний день дітей (International children's Day). Це свято багатьом знайоме як Міжнародний день захисту дітей.

До слова, це одне з найстаріших міжнародних свят. Рішення про його проведення було прийнято у 1925 році на Всесвітній конференції, присвяченій питанням благополуччя дітей, у Женеві. Історія замовчує, чому це дитяче свято було вирішено відзначати саме 1 червня. За однією з версій, у 1925 році Генеральний консул Китаю у Сан-Франциско зібрав групу китайських дітей-сиріт і влаштував для них святкування Дуань-у цзе (Фестиваль човнів-драконів), дата якого якраз припала на 1 червня. За щасливим випадком, день збігся і з часом проведення «дитячої» конференції у Женеві.

В Україні цей день відзначається із 1998 року.

У Міжнародного дня дітей є прапор. На зеленому тлі, що символізує зростання, гармонію, свіжість і родючість, навколо знаку Землі розміщені стилізовані фігурки – червона, жовта, синя, біла і чорна. Ці людські фігурки символізують різноманітність і терпимість. Знак Землі, розміщений в центрі, – це символ нашого спільного дому.

У кожній країні майже 20-25% населення становлять діти. У кожній державі їх підстерігають різні небезпеки. У розвинених – це негативні наслідки через пристрасть до телевізора і комп'ютеру, що призводить до розвитку надмірної жорстокості.

Менш розвинені країни, такі як в Африці й Азії, стикаються з проблемами голоду, безліччю смертельних захворювань, а також високим рівнем безграмотно і військовими конфліктами.

І сьогодні у багатьох країнах у цей день проходить безліч масових, розважальних і культурних заходів для дітей. Але День захисту дітей – це не тільки веселе свято для дітей, це і нагадування суспільству про необхідність захищати права дитини. Навіщо вітати своє чадо з Днем дітей? Щоб ваші малюки росли щасливими, вчилися, займалися улюбленою справою і в майбутньому стали чудовими батьками та громадянами своєї країни.

Нагадаємо, що 20 листопада відзначається Всесвітній день дитини.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, яке сьогодні свято, день захисту дітей
В тему