31 Травня 2018
Новини

Назвали країни, які найбільше купують українську продукцію

Назвали країни, які найбільше купують українську продукцію

Найбільше української продукції купує Росія. Друге місце посідає Польща.

В Україні за перший квартал 2018 року порівняно з аналогічним періодом минулого експорт збільшився на 10 %. Імпорт – на 13 %. Ми на $1,2 млрд імпортуємо продукції більше, ніж експортуємо.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

«Російський ринок залишився основним для продажу української продукції. Щоправда, виробники знизили поставки на нього на 8 %. Далі йде Польща. Україна збільшила поставки товарів, продуктів та послуг на 32 %. Можливо, що на початку 2019 року будемо продавати продукції більше до Польщі, ніж до Росії», – прокоментував Дорошенко.

За словами експерта, за перший квартал поточного року Італія імпортувала на 25 % більше, ніж за аналогічний період 2017 року. До Туреччини Україна збільшила експорт на 12 %, до Індії – зменшила на 9 %.

«Водночас Україна найбільше імпортує товарів саме з Росії. Багато про що свідчить приріст у 29 %. Другим номером іде Китай, який збільшив поставки товарів до України на 23 %. Німеччина продає в Україну товарів більше на 5 %, Польща – на 14 %, Білорусь – на 2 %», – підсумував Дорошенко.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, імпорт, експорт, продукти
В тему